Yüzlerce saatlik görüntüler hırsızları ele verdi

Büyükçekmece'de Lüks sitelerdeki evlere girerek hırsızlık yapan bir şebekeyi takibe alan polis, incelediği 100'lerce saatlik güvenlik kamerası görüntüleri sonrasında düzenlediği operasyonda 3 kişi gözaltına aldı

Yüzlerce saatlik görüntüler hırsızları ele verdi
Yüzlerce saatlik görüntüler hırsızları ele verdi
GİRİŞ 03.02.2014 15:59 GÜNCELLEME 03.02.2014 15:59

Alken 2000 Mahallesi'nde oturan çok sayıda vatandaş polise başvurarak, iş saatleri içerisinde birçok evden hırsızlık yapıldığını bildirdi.

Şikayetler üzerine inceleme başlatan Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 3 kişilik bir ekibin gündüz saatlerinde, boş olmalarından istifade ederek, lüks site içerisindeki evlere girdiğini ve değerli eşyaları çaldığını belirledi.

Yüzlerce saatlik görüntüler incelendi

Asayiş Büro Amirliği ekipleri, gazeteci, köşe yazarı, iş adamı ve sanatçıların da olduğu kişilerin evlerinden hırsızlık yapan şebekeye yönelik yürüttükleri soruşturmada, şüphelilerin soygunlar sırasında yüzlerini gizlediklerini tespit etti. Şüphelilerin kimliklerini belirlemek için özel ekip kuran polis, çok sayıda güvenlik kamerasından yüzlerce saatlik görüntüleri inceledi ve sonunda bir sitenin girişindeki bir kamerada şüphelilerin ellerinde çalıntı mallarla çıkarken yüzleri tespit edildi.

Polis, görüntülerdeki 3 şüphelinin hırsızlık ve benzer suçlardan çok sayıda kaydı bulunan Ahmet Kemal B. (20), Tuncay B. (19) ve Ferhat T. (20) olduğunu belirledi. Küçükçekmece'de bir evde saklandıkları öğrenilen şüpheliler, polisin 3 gün önce düzenlediği operasyonda gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden Tuncay B. tutuklandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe