İki dev operasyonda 31 ton esrar ele geçirildi

Elazığ’da Palu ilçesindeki uyuşturucu operasyonuna katılan jandarma personeli Vali Ömer Faruk Koçak tarafından ödüllendirildi.

İki dev operasyonda 31 ton esrar ele geçirildi
İki dev operasyonda 31 ton esrar ele geçirildi
GİRİŞ 25.09.2014 20:38 GÜNCELLEME 25.09.2014 20:38

Elazığ Valiliği’nde düzenlenen törende İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu ve ödül alan jandarma personeli katıldı. Vali Ömer Faruk Koçak, törende yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile mücadeleye verdikleri önemin kamuoyu tarafından bilinmesi amacıyla bu töreni düzenlediklerini belirtti. 

Elazığ’da iki büyük operasyonla 31 ton esrar ele geçirildiğini anımsatan Koçak, şöyle devam etti:

“Bu mücadelede üstün başarı gösteren arkadaşlarımızın motivasyonlarının artırılması aynı zamanda vatandaşımızın kendini daha güvende hissede bilmesi açısından da yapılan faaliyetlerden de haberdar olmasıdır. İki büyük operasyon gerçekleştirildi. 31 ton esrar ele geçirildi. Her iki operasyonun parasal değeri 62 milyon lira. Çok büyük bir ekonomi. Bunun sadece bir defada ele geçirilen para olarak değerlendirilmemesi lazım. Bunun kendi içerisinde oluşturduğu ekonomi kendisini besleyen bir yapı olması arkasından gelecek olan diğer suç faaliyetleriyle değerlendirildiğinde toplumun huzuru açısından ne kadar önemli olduğunu sizlerde göreceksiniz. Başlı başına burada ele geçirilen miktar büyük bir başarıyı ifade ediyor. Bunları kullanacak olanların eğer ele geçirilmeseydi maruz kalacakları problemleri değerlendirdiğimizde bu başarı değerlerinin ne kadar değerli olduğunu paylaşmak istiyorum. En çok riskli olan alanların belirlenmesi ve onların üzerine gidilmesi ve doğru yere müdahale edilmesi sonucunda bu başarı elde edilmiş oldu.”

Başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Koçak, “Ben arkadaşlarımızın başta alay komutanımızın ne kadar titiz çalıştıklarını yakından biliyorum. Çünkü bu çalışmaları bir yılı aşkın bir süredir beraberce yürütüyoruz. Bu konudaki gayretleri ve elde ettikleri üstün başarıyı yakından biliyorum. Marifet iltifata tabidir. Toplumun yararına katma değeri çok yüksek olan işlerin ödüllendirilmesi gerekir.” dedi.

Vali Koçak, daha sonra 8 jandarma personeline başarı belgelerini verdi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'ın ateşkes yanıtı sonrası Refah'a yoğun hava saldırısı başladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru