Mardin'de YDG-H Asayiş timine 4 tutuklama

Mardin kent merkezinde PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne

Mardin'de YDG-H Asayiş timine 4 tutuklama
Mardin'de YDG-H Asayiş timine 4 tutuklama
GİRİŞ 21.02.2015 13:31 GÜNCELLEME 21.02.2015 13:31

Mardin kent merkezinde PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 kişi'den 4'ü tutuklandı. Böbrek hastası 1 şüpheli ise tedavisini sürdürmesi için serbest bırakıldı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, merkez Artuklu İlçesi Yalım Mahallesinde PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) içerisinde faaliyet göstererek korsan gösteri eylemlerine katılan, bu eylemlere müdahale eden güvenlik güçlerine yönelik el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli, havai fişek ve taşlı saldırıda bulunan, mahallede sözde 'Asayiş Timi' olarak kimlik kontrolü yapan şahıslara yönelik terörle mücadele ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Eş zamanlı yapılan operasyonlarda tespit edilen M.D (27), F.B (24), M.B (24), U.A (25) ve M.Ş.A (18) adlı kişiler yakalandı. Söz konusu şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise, 1 ruhsatsız av tüfeği, 29 fişek, 1 Abdullah Öcalan posteri, 1 PKK/KCK terör örgütünün sözde bayrağı, 1 cop, 1 demir kelepçe, 49 plastik kelepçe, korsan gösteriler sırasında güvenlik güçlerine karşı kullanıldığı değerlendirilen 1 sapan, 1 döner bıçağı, 1 hard disk, kullanmış oldukları cep telefonları ve flash belleklerler ele geçirildi.

Açıklamada, M.D. adlı şüphelinin böbrek rahatsızlığının olması ve diyaliz tedavisinin yapılabilmesi amacıyla Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda ifadesi alınarak Emniyet Müdürlüğü'nde serbest bırakıldığı; F.B (24), M.B (24), U.A (25) ve M.Ş.A (18)'nın ise sevkedildiği mahkemece tutuklandığı belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması