Kadın müdüre 15 yıl sonra hapis

Adana'da 2000 yılında İncirlik Belediyesi'nde hesap işleri müdürlüğü görevi yapan kadın, zimmetine para geçirmekten 8 yıl hapis cezası aldı.

Kadın müdüre 15 yıl sonra hapis
Kadın müdüre 15 yıl sonra hapis
GİRİŞ 06.03.2015 16:34 GÜNCELLEME 06.03.2015 16:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde o dönem belde olan İncirlik'in beleye başkanlığını ANAP'lı Hasan Hilmi Aydınoğlu kazandı. Belediyenin hesap işleri müdürlüğünü de Güler Köksal Kurtar (47) yürütüyordu. Ancak 2000 yılında belediyede yapılan incelemelerde Kurtar'ın zimmetine para geçirdiği ileri sürüldü.

Bunun üzerine görevden alınan ve yargılanmaya başlanan Kurtar'a yerel mahkeme "Görevi kötüyü kullanma, zimmete para geçirme ve görevi ihmal" suçlarından 8 yıl hapis cezası verdi. Ancak Kurtar, karara itiraz ederek Yargıtay'a başvurdu.

Yapılan başvuru 2015 yılının Mart ayında Yargıtay tarafından onanınca 15 yıldır devam eden zimmet davası sonuçlandı. Yargıtay'ın kararı onaması üzerine Kurtar'ın aranması çıktı.

Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışmada Kurtar'ın Sarıçam ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde ikamet ettiği belirlendi. Eve yapılan baskında Kurtar yakalandı.    Emniyette işlemleri tamamlanan Kurtar Karataş Kadın Cezaevine götürüldü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • türk....adaleti 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok süratli karar vermiş mahkeme...... Bu kadar acelesi neymiş....... ....15.yıl. Öncesinden belli kadının çaldığı ve bu yüzden'de görevden alınmasına rağmen, Bu kadar sürmesi gerçekten "allah kimseyi *türk adaletinin eline düşürmesın**
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto