Akaryakıt kaçakçılarına ağır darbe...

13 İlde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 27 kişi gözaltına alındı. Osmancık'ta bir akaryakıt istasyonunda 2, Amasya'da 5, Samsun'da 2 gizli tank düzeneği ortaya çıkarıldı.

GİRİŞ 17.10.2012 10:47 GÜNCELLEME 17.10.2012 11:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından Çorum, Amasya, Tokat, Erzurum, Kocaeli, İstanbul, Niğde, Kırıkkale, Kastamonu, Sakarya, Samsun, Gaziantep ve İzmir illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlar da akaryakıt örgütü çökertildi.

Emniyet'ten yapılan açıklamaya göre Osmancık ilçesinde Y. Ö isimli şahsın liderliğinde 13 ilde kurulan akaryakıt örgütüne yönelik yapılan operasyonlar da 27 kişi gözaltına alınırken 360 ton kaçak akaryakıtın ele geçirildiği bildirildi.

GİZLİ TANK KURMUŞLAR

Yapılan operasyonlar kapsamında Osmancık, Samsun, Amasya ve Tokat'ta akaryakıt istasyonlarında yapılan kazılar da 11 adet yeraltına gizlenmiş akaryakıt tankının ele geçirildiği belirtildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalar da ise fatura, irsaliye ve ruhsatsız tabancanın ele geçirildiği kaydedildi.

Gözaltına alınan şahıslar hakkında 'Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgüte üye olmak, gümrük kaçakçılığı yapmak ve vergi usül kanununa muhalefet' suçlarından işlem yapıldığı ve Osmancık Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği aktarıldı.

Yapılan adli işlemlerin ardından şüphelilerden Y.Ö., Ş.Ö., T.Ö., A.P., T.S.'nin tutuklanarak Çorum L Tipi Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edildiği belirtilirken diğer 22 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı açıklandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • ALİ ÜNLÜER 11 yıl önce Şikayet Et
    doğu illerine bakın. akaryakıt kaçakçılığın alası yapılıyor, sonrada benzine zam diye avazımız çıktığı kadar bağırıyor. bu kaçak mazot veya benzinden vatandaşın bile aldığını tahmin edebiliyorum, kaçağa kendisi dur demiyor, ihbar etmiyyor ama zam geldiği zaman ö... gibi bağırıyor. doğu dan akaryakıt kaçakçılığı kesilmedikçe batı bunun faturasını ödemeye mahkum kalacaktır.
    Cevapla
  • salih akşit 11 yıl önce Şikayet Et
    bunlara hiiiç şaşırmayın. bu kadar vergi yükü olan bir sektörde az bile yapmışlar. hiçte kızmıyorum kaçak akaryakıt işi yapana. devlet kaz gibi yolup duruyor bizi onlar yapmış çok mu. devlet de elini vicdanına koysun öyle fiyat versin. özelleştirdik demekle çıkılmıyor işin içinden. bi de bir zamanlar bu ülkenin baş bakanının akrabaları yaptı bu kaçak akaryakıt işini şimdikilerinde elini vardır bu işin içinde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!