Kendilerini polis olarak tanıtan çete çökertildi

Başkent'te telefonla ağlarına düşürdükleri vatandaşları ‘Hesabınızı terör örgütü ele geçirdi' diyerek dolandıran 30 kişilik çete gözaltına alındı.

Kendilerini polis olarak tanıtan çete çökertildi
Kendilerini polis olarak tanıtan çete çökertildi
GİRİŞ 28.11.2012 13:22 GÜNCELLEME 28.11.2012 13:22

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Bürosu görevlileri, Ankara genelinde artan dolandırıcılık ihbarları üzerine harekete geçti. Çeteyi takibe alan emniyet güçleri birçok ilde tespit ettiği adreslere eş zamanlı baskın gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. 

Emniyet güçleri çetenin çalışma yöntemini deşifre etti. Kendilerini polis olarak tanıtan çete üyelerinin vatandaşları, ‘Kimlik ve hesap bilgileriniz terör örgütü tarafından kullanılıyor.' diyerek korkuttukları öğrenildi. Panikleyen vatandaşların daha sonra çete üyesinin verdiği hesap numarasına bankadan çektiği paraları PTT aracılığıyla aktardığı ortaya çıktı. Şebekenin bu yöntemle çok sayıda vatandaşı dolandırdığı öğrenildi. Özellikle Cuma günlerini tercih eden çetenin, böylece polisin vatandaşın hesabını bloke etmesinin önüne geçtiği belirtildi. 

Polis, Ankara ve diğer illerde şüphelilere ait hesapları bloke ederek, yaklaşık 372 bin 400 liranın çekilmesine engel olduğu ifade edildi.

"SEN O PARANIN ÜZERİNE BUZ GİBİ SU İÇ"

Çetenin ağına düşen A.T., emniyette verdiği ifadede, ev telefonunu arayan bir kişinin kendisini polis olarak tanıttığı ve bankalardaki hesaplarına terör örgütünün el koyduğunu söyledi. Bunun üzerine endişeye kapıldığını belirten .T., çete üyesine iki bankada hesabının bulunduğunu aktardı. Zanlı ise A.T'ye, ‘Bankalarda bulunan paranı çekerek, vereceğim şu ismin hesabına PTT'den yatır.' dedi. Hemen bankaya giden A.T. hesabında bulunan yaklaşık 30 bin lirayı çekip, zanlının istediği hesaba yatırdı. 

A.T. daha sonra diğer bankada bulunan yaklaşık 150 bin lirayı çekmek için şubeye gitti. Gişe memuru A.T.'yi uyarıp, parasını çekmemesi gerektiğini söyledi. Dolandırıldığını anlayan vatandaş, parayı çekmemeye karar verdi. Çete üyesi, dolandırıldığını anlayan A.T.'yi yeniden arayarak, "Sen yatırdığın paranın üzerine buz gibi bir su iç.” dediğini öğrenildi. 

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 14'ü tutuklandı. 16 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Emniyet yetkilileri kamu görevlilerinin vatandaşları bu şekilde arayıp para istemeyeceğini belirterek, uyarıda bulundu. Yetkililer, bu tür durumlarda vatandaşların hemen 155 Polis hattını aramaları gerektiğini ifade etti. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!