Tefeci çetesi 'süpürge' ile çökertildi

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde tefecilik yapan 7 kişilik çete, polisin 'Süpürge' adı verdiği operasyonla çökertildi.

Tefeci çetesi 'süpürge' ile çökertildi
Tefeci çetesi 'süpürge' ile çökertildi
GİRİŞ 14.01.2013 14:57 GÜNCELLEME 14.01.2013 15:02

Bismil Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ekonomik zorluk çeken vatandaşların, bu sıkıntıdan kurtulmak amacıyla yüksek faiz karşılığında borç para aldıkları tefecilik çetesinin ağına düştüğünü belirledi. Paravan bir şirket kurup sözde işyeri açan tefecilerin, gelen kişilerin kredi kartları üzerinden mal satmış gibi işlem yaptıkları kesilenden daha az miktarda nakit para verdikleri, çok borcu olanlara da yüksek faizle para verip boş senet imzalattıkları saptandı. Mağdur kişilerden bazılarının borçlarını ödemelerine rağmen senetlere yüksek miktarlarda tutar ve yakın tarihli vade yazarak doldurdukları, adli mercilere müracaat ederek, imzalı bir şekilde düzenledikleri resmi evrakla ilgili kurumlara müracaatla alacaklarını tahsil yoluna başvurdukları tespit edildi.

İlçe merkezinde yapılan tespit çalışmalarından sonra 'Süpürge' adı verilen operasyonla, 7 kişi, eş zamanlı bakkınlarla gözaltına alındı. Şüpheli 7 kişinin işyeri ve evleri ile araçlarında yapılan aramalarda, 245 kredi kartı, 2 bin 64 kredi kartı slipi, 36 senet, 15 tapu senedi, 119 fatura, 11 fatura koçanı, 9 ajanda, 4 çek, suçun konusuna bulgu teşkil edecek çok sayıda banka dekontu, protokol sözleşmeleri, bir tabanca bulundu.

Gözaltına alınan 7 şüpheliden savcılığa sevkedilen E.A., A.Ç., S.A.S., H.Y. ve M.İ. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, V.Ç. ve Ö.K. ise adli kontrol kararı ile salıverildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı