Akıllı telefonlar hırsızların korkulu rüyası oldu

Adana'da polis, iki evde yaşanan hırsızlık olayını çalınan bir cep telefonunun 'takip sistemi' sayesinde aydınlattı.

Akıllı telefonlar hırsızların korkulu rüyası oldu
Akıllı telefonlar hırsızların korkulu rüyası oldu
GİRİŞ 05.03.2013 09:29 GÜNCELLEME 05.03.2013 09:29

Hırsızlık, yağma ve uyuşturucudan sabıkalı 21 yaşındaki Ekrem Çetin ile arkadaşı Ramazan Öcal ve (21) kardeşi F.Ö. (18) gözaltına alındı.

Emniyet Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, merkez Yüreğir ilçesi PTT Evleri'nde avukat M.Ş.E ile Sarıçam ilçesi Şahintepe Mahallesi'nde B.Ü.'ye ait evlerde geçen cumartesi günü yaşanan ve 2 dizüstü bilgisayar ile 2 cep telefonunun çalındığı hırsızlık olayları üzerine çalışma başlattı. Polis, bir cep telefonunda bulunan takip sistemi sayesinde hırsızlık şüphelilerinden birinin adresini belirledi. Telefon, hırsızlık şüphelisinin evinin odunluğunda bulundu.

Hırsızlık şüphelisi Ekrem Çetin ise merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi'ndeki Makimkan İlköğretim Okulu'nun bahçesinde gece saatlerinde ateş yakmış ısınırken yakalandı. Çetin'in hırsızlık, yağma, kapkaç, uyuşturucu kullanmak suçlarından kaydının olduğu, yağmadan dolayı ise 1,5 yıl cezaevinde yattığı öğrenildi. Bu arada hırsızlık olayını birlikte gerçekleştirdiği arkadaşı Ramazan Öcal ile F.Ö. de gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nden ifadeleri alınan biri Çocuk Şube Müdürlüğü'nde tutulan 3 kişi 'nitelikli hırsızlık' iddiasıyla adli mercilere sevkedildi.

Bu arada Adana'da şubat ayında yaşanan 291 hırsızlık olayıyla ilgili gözaltına alınan 385 kişiden 74'ü tutuklandı. Emniyet yetkilileri, her olayda hırsızların mutlaka iz bıraktıklarına dikkat çekerek, vatandaşların olayların ardından hiçbir eşyaya el sürmeden 155 polis hattını aramalarını istedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bedava dağıttı, duyan oraya koştu! Markette 30 TL
Almanya, Fransa ve Hollanda'dan skandal Filistin adımı! Ülkeye girişi yasaklandı