Sabri Uzun'dan yıllar sonra gelen itiraf

Son günlerin en çok konuşulan ismi Sabri Uzun gündem belirlemeye devam ediyor. Uzun'un iki konuyla ilgili açıklaması oldukça önemli...

Sabri Uzun'dan yıllar sonra gelen itiraf
Sabri Uzun'dan yıllar sonra gelen itiraf
GİRİŞ 15.01.2015 08:46 GÜNCELLEME 15.01.2015 08:47

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Sabri Uzun, Balyoz kapsamında Gölcük’te arama yapan Savcı Fikret Seçen'in aramaya vakum cihazıyla geldiğini belirterek "Savcı bu dokümanı çıkarmak için cihaza ihtiyacı olacağını önceden biliyordu" şeklinde konuştu. 

Yeni Şafak'tan Nil Gülsüm'e konuşan Sabri Uzun, Hablemitoğlu davasında hataylıyım itirafında da bulundu. İşte Uzun'un bu iki konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalar: 

ARAMA YAPMADAN NE BULACAĞINI BİLİYORDU

Hala kamuoyuna yansımayan mağduriyetler mi var?

Çok sayıda var. Bir olayı daha anlatmak istiyorum, Deniz Kuvvetleri’nin Gölcük Donanma Komutanlığı’nda Savcı Fikret Seçen gidip arama yaptı. Zeminin altında dokümanlar bulduğunu söyledi. Ve arama yapmaya giderken yanında vakum cihazı götürdü. Ben 42 sene bu işi yaptım ve meslek hayatım boyunca yanında vakum cihazı götüren savcı, polis görmedim. Savcı bu dokümanı çıkarmak için vakum cihazına ihtiyacı olacağını önceden biliyor. Hatta savcı oraya gittiğinde mahkeme kararı henüz çıkmamıştı, oraya gittikten sonra kendisine ulaştırılıyor bu belge. Çok acayip bir örgütlenme var işin içinde. 

....

Hablemitoğlu davasında hatalıyım

Hablemitoğlu cinayetini çözmeyi çok istemiştim diyorsunuz, neden çözemediniz?

O iş çözülürdü de benim hatam oldu.

Neydi hatanız?

Cemaatçi olduğunu bilmediğim adama bu işi aydınlatma görevini verdim. Üzerinde çok durmama rağmen sonuç alınamadı. 

Bunun arkasında da mı parmakları var?

Afakî konuşmak istemiyorum.

Sizin şahsi kanaatinizi merak ediyorum…

Benim şahsi kanaatim öyle. Bu iş bir polis işi. Çünkü Hablemitoğlu’nun öldürülmesinde iki tane boş kovan elde edildi. Biri makine kimya menşeli, diğeri de Amerikan mermisi.

Amerika menşeli bir mermiyi kim temin edebilir?

Kim temin edebilir?

Polis, asker temin eder. Polis mıntıkasında onu öldürüp rahatlıkla sallanıp gitmek polisle iş birliği yapılmadan olamaz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!