Aksa'ya saldırı sürerse İntifada başlar

Hamas lideri Halid Meşal, Kanal 7 Dış Haberler Müdürü ve Haber 7 yazarı Taha Dağlı’ya konuştu.

Aksa'ya saldırı sürerse İntifada başlar
Aksa'ya saldırı sürerse İntifada başlar
GİRİŞ 15.09.2015 11:26 GÜNCELLEME 15.09.2015 11:53
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Filistinli liderin gündeminde İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları vardı. Meşal, “saldırılar sürerse üçüncü intifada başlayabilir” dedi, Türkiye’deki seçim süreciyle ilgili de ilk kez görüş belirten Hamas Lideri Halid Meşal, “Türkiye’de istikrarın sürmesinden yanayız, Allah Türkiye’nin yardımcısı olsun” diye konuştu.

AKSA’YI BÖLME PLANINDA İSRAİL SON AŞAMAYA GELDİ

İsrail Devleti İsrail, işgal bölgesinde, Irak'ta Suriye'de söz sahibi olmak istiyor. İslam topraklarının hepsini işgal etmek istiyor. Kudüs bu topraklarda çok önemli bir mekan. Kudüs'ün özgürlüğü, tevhidi İslam dünyasının özgürlüğüdür.

Mescid-i Aksa'nın zaman ve mekan olarak bölünmesi hususu ise; geçtiğimiz 3 aydan beri ihtilal askerleri her gün Mescid-i Aksa'nın önünde müslümanlara zulmediyor ve orada hak iddia ediyor. Mescid-i Aksa müslümanlara aittir ve yahudiler orada hak iddia edemez ancak onlar belirli vakitlerde yahudilere ait olduğunu söylüyorlar. Bu zaman olarak bölünmesi demektir. Bunun bir diğer adımı mekan olarak bölmek ve bir kısmını yahudilere tahsis etmek. Bu planın son adımı Mescid-i Aksa'yı yıkmak ve yerine bir yahudi tapınağı inşa etmek.

Bundaki bir amaçta müslümanlara bir gün rahat vermemek. bu planları ihtilal hükümeti bakanlar kurulu görüşüyor, konuşuyor. Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü konusu sadece Filistinlilerin meselesi değildir. Bu mesuliyet Filistinlilerin, Arapların, Müslümanların meselesidir. Eğer İsrail mukaddesimizi haczediyorsa yıkmaya çalışıyorsa bu İslamın kendisine yapılmış bir saldırıdır.

Bunun karşısında duracak olan Araplar ve müslümanlardır ve tabii Türkiye'de  bu sorumlulukta pay sahibidir. İsrail'e uluslararası alanda devletler bazında Kudüs’teki eylemleri sonlandırması gerektiği söylenmeli.

AKSA’YA SALDIRILAR SÜRERSE ÜÇÜNCÜ İNTİFADA BAŞLAYABİLİR

Bakın karşı durmak mukavemet göstermek kaçınılmazdır. İntifada demek baş kaldırmaktır. İsrail bizim kutsalımıza, hayatımıza, her şeyimize karışıyor. Mukavemet göstermek burada kaçınılmazdır. Bunlar: İhtilal devletinin en çok korktuğu şeyler. İsrail bizim yerimizi yurdumuzu ve kutsalımızı işgal etti.

Bizim insanımız hürriyetin tadını unutmadıkça karşı da duracaktır, intifada da yapacaktır, kendini de savunacaktır ve tüm kutsalımızı da koruyacaktır. İntifada insanların yaşama hakkını korumaktır ve hiç kimse bu hakkı bizim elimizden alamaz. Filistinliler kendi vatanlarında rahatça yaşayamayacaklar mı? Bize aldığımız nefesi bile çok görenlere karşı mukavemet göstermek hakkımızdır.

Filistin halkı Mescid-i Aksa'ya zarar verildiğini görürse işte asıl o zaman intifada başlayacaktır. İsrail hükümeti bu uygulamaları durdurmazsa, bu yaptıkları zulüm onların başına en büyük bela olarak dönecektir. Onlar bunun farkında değiller. Bunlar olduğu vakit her Filistinli mukavemet gösterecektir. Biz hamas olarak el-fetih ve diğer tüm Filistin hareketlerini kardeş olarak görüyoruz.

Biz zamanı geldiğinde onları da çağırırız gelin deriz çünkü bu bir Filistin meselesidir. Devletlerimiz tektir. Hükümetimiz birdir. Polisimiz askerimiz ve halkımız birdir. Bu mesuliyet hepimizin mesuliyetidir. Kudüs ve Aksa bizim sorumluluğumuz ve tüm müslümanların sorumluluğudur. Ve inşallah Filistin içinden bir güç çıkacak ve Filistin topraklarında yeniden özgürlük yeşerecektir. Allah'ın izni ile.

TÜRKİYE’DE İSTİKRARDAN YANAYIZ, ALLAH TÜRKİYE’NİN YARDIMCISI OLSUN

Evvela Türkiye Bölgedeki güçlü bir devlet. Ve Türkiye Filistin halkının yanında duran bir devlet. Gazze’deki ablukayı kaldırmaya uğraşıyorlar. Ve Aksa'nın ve Kudüs'ün hakkının yanında duruyorlar. Filistin ile mükemmel ilgileniyor Türkiye. Türkiye'yi Filistin halkının tümü sever. Sadece hamas ile değil, Filistin'deki tüm hareketlere hukuk içerisinde yardım eder. Türkiye bizim için çok önemli işler yaptı. Çok taktir ediyoruz. Türkiye Gazze ablukası için kayıp dahi verdi Mavi marmara gemisinde. Türkiye'ye tüm halkımız teşekkür borçludur. Türkiye’deki seçimler ise Türkiye'nin iç meselesidir, özeldir, karışmayız. Ancak Türkiye bizim her zaman koruyucumuz olmuştur. Türkiye'de demokrasinin ve istikrarın sürmesini istiyoruz. Tüm Filistin halkı dua ediyor. Allah yardımcısı olsun Türkiye'nin 

MISIR TÜNELLERİ KAPATIRSA GAZZE YOK OLUR

Mısır Arap dünyasındaki en büyük devlet. Gazze ise Mısır'ın yanı başında. Ve Gazze İhtilal ablukası altında. Filistin halkı Gazze'ye yardım edemiyor. Gazze'nin tek ikmal yolu altındaki tüneller. Bu tüneller olmadan Gazzeliler hareket dahi edemez. Refah sınır kapısı da aynı öneme haiz. Eğer Mısır o tünelleri kapatırsa Gazze halkı yok olur. Gazze halkı Mısır halkına bugüne kadar yaptıklarından ötürü minnet borçludur. Ancak Mısır ve müslüman devletlerin ve diğer tüm devletlerin sorumluluğu Gazze'deki ablukanın kırılmasıdır. Bu insanlık dışı bir uygulamadır.

HER FİLİSTİNLİNİN ARZUSU…

Hangi Filistinli istila ve işgal altında olmadan yaşamak istemez ki? Kim orda özgürlük içinde yaşamak istemez? Filistin halkı barış içinde yaşamalı Filistin topraklarında. Yahudilerde barış içinde yaşamalı. Özgürlük içinde yaşamalıyız. İhtilal baskısından arınmış devletimiz olmalı, okullarımız olmalı. Filistin’de insanlığı inşa etmeliyiz. Tüm dünyanın gözü önünde zulüm görüyoruz ve herkes susuyor. Bütün bu zulümler durmalı. Bize veya bir başkasına zulmedilmemeli. Allah'ın izni ile Filistin özgürlüğüne kavuşacaktır.

YORUMLAR 14
  • zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    yatıyor Müslümanlar Müslümanlar kırk parça olmuş her kesim bir örgüt kurmuş gelin hep birleşin ki Yahudilere fırsat vermeyin Yahudiler korkaktır bir silah patladımı hepsi göç eder ve kaçar ozaman filistin devleti bu zülümden kurtarır kendini af etmeyin sıkın vurun israili
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    kahr ol israil
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık israile saldıralım savaş ilan edelim tehdit edelim onlar ve uzantıları zaten hiç boş durmuyor bizde boş durmayalım korku salalım ki daha çok Yahudi israile gitmesin tersine göç başlasın korkuları daha da artsın
    Cevapla
  • türk 8 yıl önce Şikayet Et
    bu filistinin tek kahramanlari kadinlarmi anlamadim gitti...
    Cevapla
  • izmit li 8 yıl önce Şikayet Et
    sen ilk once muslumanlarin filistinde neler cektigini oren turk olupta musluman olmayan onlarin derdini anlayamaz
    Cevapla
  • Azim 8 yıl önce Şikayet Et
    Başlasa ne olacak azim olmadıktan sonra ne işe yarayacak. Bir bakıyoruz intifada başlamış oh ne güzel bide bakıyoruz ki ateşkes sağlanmış. Bugün ışid'deki azmin birazı hamasta olsaydı belki yahudileri topraklarından atmışlardı. Yahudilerin onca zulmüne rağmen danışıklı dövüş yapıyorsunuz böyle olmaz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü