Kan testiyle meme kanseri tanısı

İngiliz bilim insanlarının geliştirdiği test, kandaki çinko seviyesine göre meme kanserinin belirtilerden önce tespit edilmesini sağlıyor

Kan testiyle meme kanseri tanısı
Kan testiyle meme kanseri tanısı
GİRİŞ 11.12.2014 12:04 GÜNCELLEME 11.12.2014 12:04

İngiltere'de Oxford Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yaptığı bir araştırma, kan testiyle meme kanseri teşhisi yapılabileceğini ortaya çıkardı.

Önümüzdeki 5 yıl içinde kullanılmaya başlanacağı bildirilen bu test ile daha kolay ve daha masrafsız bir şekilde kanser teşhisi yapılmasının mümkün olacağını belirten araştırmacı Fiona Larner, ön tanının kanser tedavisi için en hayati unsur olduğunu vurguladı. Meme kanserinde ise erken teşhisin yüzde 80 oranda iyileşme sağladığını belirten Larner, bu yöntem uygulanmaya başlarsa yüz binlerce kadının hayatının kurtulabileceğini de ekledi. 

MAMOGRAFİYİ BİTİRECEK 

Araştırmada bilim insanları meme dokusunun vücuttaki çinkoyu toplayıp kan dolaşımına bıraktığını ve kanser hücrelerinin göğüsteki çinko oranını ciddi derecede yok ettiğini vurguladı.

Bu sebeple uygulanacak olan test, kanda bulunan "ağır çinko" seviyesini tespit ederek bu oranın göğüs için kanser riski taşıyıp taşımayacağını mamografi çektirmeden belirleyecek. 50 yaş üstü kadınlarda sık görülen meme kanseri, bu yılki istatistiklerde azalma gösterirken az gelişmiş ülkelerde ölüm riski taşımaya devam ediyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı