Nefes borusundan çıkana inanamayacaksınız

Çocukların yemek ve soluk borularından çıkarılanlar, doktorları bile şaşırtıyor.

Nefes borusundan çıkana inanamayacaksınız
Nefes borusundan çıkana inanamayacaksınız
GİRİŞ 18.01.2015 13:57 GÜNCELLEME 18.01.2015 14:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Nefes ve yemek borusuna yabancı cisim kaçtığı için MEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'na getirilen çocuklara, açık veya kapalı operasyonla müdahale ediliyor.

Çocukların yemek ve nefes borularından çıkan bozuk para, vida, toplu iğne, saat pili, kalem kapağı, temizlik eldiveni, çakıl taşı, düdük ve gibi ilginç objeler, doktorları bile şaşırtıyor.

Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Naycı, gazetecilere, yabancı cisim yutan çocuklara boğulma tehlikesi nedeniyle hemen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Cisimlerin kısa sürede çıkarılmasının hayati önem taşıdığına dikkati çeken Naycı, özellikle yemek veya nefes borusunu tahrip eden delici cisimler travmatik sonuçlar doğurabildiğini kaydetti.

Genellikle ailelerin, elinde bir şey tutan çocuklarının aniden öksürüp, morarması üzerine kendilerine başvurduğunu anlatan Naycı, şöyle konuştu:

"Bazı tetkiklerden sonra kısa sürede bu cismi çıkarıyoruz. İlginç vakalar da geliyor. Bir çocuk düdük yutmuştu. Hava geçişine kısmen izin verdiği için nefes alışverişinde düdük sesi çıkarıyordu. Yine bir hastamızın annesi, çocuğunun 1 lira yuttuğunu söyledi ancak boğazından 2 tane 50 kuruş çıktı. Genelde küçük çocukların nefes borusu ve yemek borusuna yabancı cisim kaçırıyor. Onları gözetlemek, yutabilecekleri cisimlerden uzak tutmak sağlıkları için çok önemli."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • .... 9 yıl önce Şikayet Et
    hahaa bende bebekken çengel iğneyi açık yutmuşum birde altın yutmuşum
    Cevapla
  • hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    anne yalan söylememiş ki; çocuğum bir lira yuttu demiş çocuğun boğazından iki tane 50 kuruş çıkmış. hesap doğru.
    Cevapla
  • şekeroğulları 9 yıl önce Şikayet Et
    çocuklarına çok iyi bakan ailelerin eserleri.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kudüs Tugayları bir İsrail tankı ve evlere saklanan teröristleri imha etti
Sevkiyat kararı sonrası Pentagon'dan son dakika İsrail açıklaması!