Yaz aylarına girerken güzelliğinize güzellik katın

Yaz aylarına girmeye başlarken en sık yapılan operasyonların başında kadınlar için Liposuction (yağ aldırma operasyonları) geliyor.

Yaz aylarına girerken güzelliğinize güzellik katın
Yaz aylarına girerken güzelliğinize güzellik katın
GİRİŞ 03.05.2015 08:50 GÜNCELLEME 03.05.2015 10:50

Yüz ve boyun germe gibi operasyonların yaz tatiline gidecekler için önerilmediğini anlatan Op. Dr. Defne Erkara, Liposuctıon ameliyatlarından sonra 2 hafta içinde yüzülebileceğini belirtti.

Türkiye’deki koşullar yurt dışından çok daha uygun…

İş ve eğitim nedeniyle göğüs ameliyatı yaptırmaya fırsat bulamayanlar yaz aylarını tercih ediyor. Üstelik günümüzde hastane ve tıp teknolojisi yurtdışıyla eş durumda.

Liposuction’da iyileşme süreci…

Liposuction’dan sonra 2-3 hafta içinde yüzme serbest diyen Op. Dr. Erkara, giriş deliklerinin çok küçük olduğunu, kısa zamanda kapandığını ve korse giymek için 2-3 haftanın yeterli olabileceğini belirtti.

Dinlenmek çok önemli…

Ayak bileği, diz ve bacak bölgesinde yapılan liposuctionlar’dan sonra iyileşme daha uzun sürer ve bu süre 8-12 haftayı bulabilir. Bu kişilerin uzun süre ayakta kalması ve uzun yolculuklarda bacakların aşağıda kalacak şekilde durması ödemi artırır.
Erkekler de kadınlar kadar dikkat etmeli…

Yüz ve gıdı bölgesine liposuction yaptırmış kişilerin güneşten korunması ve şapka kullanmasının gerektiğini vurguladı. Erkeklerde de bel bölgesinden sonra en sık liposuction yapılan yerlerin gıdı ve meme bölgesi olduğunu belirtti.

Spor faaliyetine ara verilmeli Göğüs büyütme, küçültme ve dikleştirme operasyonunda iyileşme 6-8 hafta sürdüğü için bu dönemde spor yapmamalı ve yüzmemeli.
İyileşme süresi 4 hafta Karın estetiği yani Abdominoplasti yapılan hastalar da  4. hafta sonunda dikişleri tamamen alınmış ve kapanmış olması durumda denize girebilir.
Botoksla terlemeye son Yaz aylarına girmeden, özellikle erkekler koltukaltı terlemesinin verdiği rahatsızlıktan kurtulmak için botoks yaptırıyor.El ve ayak bölgesinin aşı terlemesine karşı da bu uygulama yaptırılabiliyor.

Burun estetiği yazın yapılır mı? “Burun ameliyatları yazın yapılmaz” diye bilinen yanlış bilgi aslında eksik bilgiden kaynaklanır. 3-4 haftanın sonunda denize girilebilir.
Bu ameliyatlar için kışı bekleyin…

Yüz germe, boyun germe gibi operasyonlar tatile gideceklere önerilmiyor. Bu operasyonları tatil dönüşü yaptırmaları daha uygun ve konforlu olur. Yağ enjeksiyonu yapılan kişiler de güneşten uzak durmalı ve yüzünü iki ay güneşten korumalıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı