İkizlerinin ilk adımı için 7 yıl bekledi

Doğuştan beyin felci hastası 7 yaşındaki ikizler, tedavinin 75'inci gününde çocuklarının yürümeye başlamasıyla sevince dönüştü.

İkizlerinin ilk adımı için 7 yıl bekledi
İkizlerinin ilk adımı için 7 yıl bekledi
GİRİŞ 18.02.2016 11:45 GÜNCELLEME 18.02.2016 11:45

Doğuştan beyin felci (serebral palsi) hastası 7 yaşındaki ikizlerinin tedavisi için hayvanlarını satıp Kahramanmaraş'tan Bursa'ya taşınan babanın umutsuzluğu, tedavinin 75'inci gününde çocuklarının yürümeye başlamasıyla sevince dönüştü.

Bursa'da akraba ve tanıdıkları olmadığı için bir Kur'an kursunun yatakhanesinde kalan baba İsmail Özen, yaptığı açıklamada, eşiyle evlenmelerinin ardından 14 yıl çocuklarının olmadığını, başarılı geçen tüp bebek tedavisiyle 2009 yılında Sedat ve Serkan adlarını verdikleri ikiz bebeklerinin dünyaya geldiğini söyledi.

18 gün kuvözde kaldılar

Prematüre olarak dünyaya gözlerini açan çocuklarının, doğum sırasında beyinleri oksijensiz kaldığı için Adana'da 18 gün kuvözde tutulduğunu belirten Özen, "Serebral palsi hastalığı nedeniyle büyüdükçe hareketleri kısıtlı olduğu için yürüyemediler" dedi.
Özen, bir arkadaşının, ikizlerinin tedavisi için Bursa'da spastik çocuklar için hizmet veren bir hastaneyi önerdiğini söyledi. Arkadaşının tavsiyesi üzerine tedavi masrafları için hayvanlarını satıp Bursa'ya geldiklerine işaret eden Özen, "Burası hastaneden ziyade ev ortamı gibi. İlk geldiğimizde yürüyemiyorlardı. Şimdi demirlere tutunarak yürüyebiliyor, havuza giriyor, yürüme robotunu kullanıyor, hastane okuluna gidiyor ve fizik tedavi görüyorlar. 75 günde bu aşamaya geldiler. Onların tedavisi için her şeyi yaparım. Ömrüm yettiği kadar onların tedavisi için uğraşacağım" ifadesini kullandı.

"Çocuklarım için canımı veririm"

Her sabah hastaneye geldiğini söyleyen Özen, "Eşim, çocuklarımızla hastanede tek başına yeterince ilgilenemiyor. Gün boyu onları derslere, havuza ve fizik tedaviye götürüyorum. Onların tedavisi için memleketimden çıkıp gurbete geldim. Benim için çok zor. Maddi durumum da çok iyi değil ama onlar için değer. Çocuklarım için canımı veririm" diye konuştu.

Özen, ikizlerinin ilk adımlarını geç de olsa atmaya başlamalarını görmesini tarif edilemez bir duygu olarak niteledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!