D vitamini eksikliği koronavirüsten ölüm riskini artırabilir

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, koronavirüs kaynaklı yüksek ölümlerin görüldüğü İtalya, İspanya ve İngiltere gibi ülkelerdeki ölüm vakalarında D vitamini eksikliği ile bağ olabileceğini ortaya koydu. Araştımada Kovid-19’a karşı daha savunmasız olan Afro-Amerikalılar ve vitamin eksikliğinin yaygın görüldüğü yaşlı hastalar için D vitamini takviyesinin şimdilik ek tedavi olarak kullanılabileceğini belirttildi.

GİRİŞ 12.05.2020 08:20 GÜNCELLEME 12.05.2020 09:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD’nin Illinois eyaletindeki Northwestern Üniversitesinde bir grup araştırmacı tarafından yapılan çalışmada, Kovid-19 kaynaklı yüksek ölümlerin görüldüğü İtalya, İspanya ve İngiltere gibi ülkelerdeki ölüm vakalarında D vitamini seviyelerinin diğer ülkelerdeki vakalarla kıyaslandığında daha düşük olduğu tespit edildi.

 

 

Raporda, araştırma grubu başkanı Vadim Backman’ın, ‘’Analizimiz, Kovid-19’a yakalanmayı engellemese de D vitamini yeterli hastaların ölüm oranlarının yarı yarıya daha düşük olacağını ve komplikasyonları azaltabileceğini gösteriyor’’ ifadelerine yer verildi.

"Şimdilik ek tedavi olarak kullanılabilir"

 

 

Backman, Kovid-19’a karşı daha savunmasız olan Afro-Amerikalılar ve vitamin eksikliğinin yaygın görüldüğü yaşlı hastalar için D vitamini takviyesinin şimdilik ek tedavi olarak kullanılabileceğini belirtti.

Bununla birlikte, raporda virüse karşı tüm insanları D vitamini almaya yönlendirmek için erken olduğu, vitaminin doğru dozda alınmazsa yan etkilerinin bulunabileceği ve nihai sonuçlar için araştırmanın derinleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

YORUMLAR 8
  • Dr.İ:E. 3 yıl önce Şikayet Et
    D vitamini konusunda şüphelerim var.
    Cevapla
  • Abdülhamid Han 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman gribe yakalanan havuç suyu içerim 3-4 günde tez atlatırım , bağışıklık sistemini en çok yükselten havuç suyu ,içtin mi kandaki oksijen 5 puan artıyor nefesin rahatlıyor
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Onu Bunu bilmem! ..Koronadan korunmak için Meyva ve Sebze ,Et Süt her ürünü ayırt etmeden yiyeceksiniz? .
    Cevapla
  • Otacı 3 yıl önce Şikayet Et
    O virüsü vücut tedavi ediyor.yeterince güçlü ise.yani et yemeyip oy yiyenler zayıf. Hayvansal gıdadan kaçanlar zayıf bedene sahip oluyor. Çocuklarda bünye güçlü atlatıyor. Zehirlerini bizlere vere vere beden bozuldu. O bedeni tekrar tamire bakmalı
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Elan Musk 'da dünya çevresine tebeşir tozu doldurup güneş ışınlarını filtreleme çalışmaları yapıyor. İnsanlığı D vitaminsiz bırakacak.Tam bir şeytan bununla iş yapanda aynı olmaz mı. Dijital çip takma,havansız et çalışması,GDO'lu tohum satışı, Dijital dünya ,5G yüksek frekans iletişim gibi bir çok proje bizimlede anlaşmaları var boyutu nedir açıklansın.
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin bildiği yok ki. Küreselciler çaktırmadan sessiz sessiz yürütüyorlar. Sana kim bilgi versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor