Doktorların yeni maaşları böyle olacak

Doktorlar hem muayenehane açıp hem de devlet hastanesinde çalışamayacak. Tam gün yasası adı verilen düzenlemeyle en düşük ve en yüksek doktor maaşları şöyle:

GİRİŞ 10.07.2009 10:05 GÜNCELLEME 10.07.2009 10:05
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Kemal DOĞAN'ın haberi

"Sağlıkta tam gün yasası" adı verilen düzenleme, doktorlara zam olarak yansıyacak.  En düşük doktor maaşı 6 bin en yükseği ise 17 bin TL'ye çıkacak!

Hem muayenehane açıp hem de devlet ve üniversite hastanesinde çalışan doktorlar itiraz etti. Ancak Sağlık Bakanlığı geri adım atmadı. Sağlıkta "tam gün" yasa tasarısı Meclis gündemine geldi.

Tasarı Meclis gündeminde görüşülmeye beklerken, Sağlık Bakanlığı doktor maaşlarında önemli artışlar için hazırlıklara başladı. Muayenehanesini kapatıp devlet hastanesine gelen doktorların gelir kayıplarının önlenmesi planlanıyor.

PROFESÖR 17 BİN LİRA ALACAK

Buna göre üniversite hastanesinde çalışan bir asistan doktorun maaşı yan ödemeleri ile birlikte 6 bin 500 lira olacak, yardımcı doçent 13 bin 500 lira, doçent 14 bin 600 lira, profesör ise 17 bin 100 lira maaş alacak.

Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde çalışan bir pratisyenin maaşının yan ödemeleri ile birlikte, 5 bin 950 liraya yükselmesi bekleniyor. Bu hastanelerde görev alan bir uzaman doktorun maaşı 10 bin 800 lira, klinik şef yardımcısının maaşı 12 bin 500 lira, klinik şefinin maaşı ise 12 bin 850 lira olacak.

ASKER DOKTORLARA, SAVCI DÜZENLEMESİ

Tasarı askeri doktorların maaşını da yeniden düzenledi. TSK kadrolarında bulunan doktorlara ek ödeme hakkı bulunmuyor. Askeri doktorların maaşı, askeri hakim ve savcıların maaşı emsal alınarak hesaplandı. Yasa çıktıktan sonra Albay doktor, 5 bin 360 lira, Kıdemli Albay doktor 6 bin 297 lira, Tuğgeneral Doktor 6 bin 921 lira maaş alacak.

KAYNAK: (HABER 7)
YORUMLAR 115
  • tuğçe Özdemir 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence daha fazlasını hakk ediyorlarr .Bi gün bıçakla bi gün hasta yakınlarıyla uğraşıyorlar yazık günah adamlara
    Cevapla
  • rabia kader 14 yıl önce Şikayet Et
    adalete davet ediyorum. dün yazmış olduğum yorumumu niçin yayıllamadınız söyler misiniz lütfen? Adalet aramak suç mu?
    Cevapla
  • fatma turan 14 yıl önce Şikayet Et
    alsınlar da. Alsınlar tabii helal olsun ama bır sorun var hastalara baksınlar yani işlerını yapsınlar yeter; onların da kendıne göre zorlugu var ama sadece hastalara baksınlar it köpek muamelesi yapmasınlar yeter.......
    Cevapla
  • ilker 14 yıl önce Şikayet Et
    Doktor olmak - 2. Bilimsel çalışman kaç tane diyen arkadaşa ithafen sanki kendi okuduğu okulda bildiklerini arkadasından öğrenmiş. Senin hocan yok mu? Sana mesleğinin öğreten araştırma görevlisi doçent prof değil mi? Hemşireler hiç mi bilimsel yayın yapmıyor? Bal gibi yapıyorlar. Eee o zaman sorarlar adama senin kaç bilimsel çalışman var? Bak bakalım bir kalp hastasını yanlış ilaç ver bakalım. ilacı veren arkadaş mı yoksa ver diyen doktormu yiyor cezayı? Ya da doktor bey/hanım bu ilaç yanlış diyecek kadar bilgin olsun önce
    Cevapla
  • ilker 14 yıl önce Şikayet Et
    Doktor olmak - 1. Galiba doktor deyince başağrısı bademcik bakan kişiler geliyor. Onun için bu kdar basit sanılıyor olsa gerek. Ben de yaparım gibi laflar yazan sağlık memuru arkdaşlar gördüm yorumlarda. Ben demiyorum ki hemşire sadece iğne yapıyor tansiyon ölçüyor ama sezarın hakkı sezara. İşin basit olsa da tam yapacaksın. Dikkatinizi çekerim işinizi diyorum çünkü bazı arkdaşlar hala bilimsel çalışma falan diyor. Sadece gülüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?