Meyve-sebze tüketmek ömrü uzatıyor

Günde 7 kez ya da daha fazla meyve-sebze tüketmenin "ömrü uzattığı", kanser ya da kalp rahatsızlıklarından ölme olasılığını ise azalttığı belirtildi.

Meyve-sebze tüketmek ömrü uzatıyor
Meyve-sebze tüketmek ömrü uzatıyor
GİRİŞ 02.04.2014 11:43 GÜNCELLEME 02.04.2014 11:43

İngiliz bilimadamlarının, Ulusal Sağlık Anketi verilerini kullanarak, 65 bin 226 kadın ve erkek üzerinde yaptığı araştırma, meyve-sebze tüketimi arttıkça, kişilerin ömrünün uzadığını ortaya koydu. Uzmanlar değerlendirmede, sigara ve alkol alışkanlığı gibi faktörleri de hesaba katmaya çalıştıklarını açıkladı.

Araştırma çerçevesinde 2001-2008 yılları arasında kayıt altına alınan veriler kullanılırken, herhangi bir sebeple ölüm olasılığının, günde 7 kez ya da daha çok meyve-sebze tüketenlerde yüzde 42 oranında azaldığı gözlendi.

Uzmanlar, özellikle taze meyve-sebzelerin en güçlü koruyucu etkiyi oluşturduğuna dikkati çekerken, araştırma ekibinin lideri Oyinlola Oyebode, günde birkaç porsiyon meyve-sebzenin bile "hiç yoktan iyi" olduğunu vurguladı.

Oyebode, meyve-sebzelerin, içerdikleri antioksidanlar sayesinde hücreleri tamir ettiğine, aynı zamanda sağlık için gerekli olan lif ve mikro besinleri ihtiva ettiklerine dikkati çekti.

Bir porsiyon meyve-sebzenin 80 grama karşılık geldiği belirtilirken, günde üç porsiyonun ölüm olasılığını yüzde 14, beş porsiyonun yüzde 29 ve yedi porsiyona kadarın da yüzde 36 azalttığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez