Cem Yılmaz: ‘Seni biz var ettik’ anlayışı yalan

Film Arası Dergisi’ne konuşan ünlü komedyen Cem Yılmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cem Yılmaz: ‘Seni biz var ettik’ anlayışı yalan
Cem Yılmaz: ‘Seni biz var ettik’ anlayışı yalan
GİRİŞ 20.11.2015 14:17 GÜNCELLEME 20.11.2015 14:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Film Arası Dergisi’ne konuşan ünlü komedyen Cem Yılmaz, seyirciye saygı duyduğunu ancak ‘seni biz var ettik’ anlayışının yalan olduğunu söyledi. Seyirciyle dürüst bir ilişki kurduğunu belirten Yılmaz, ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’ isimli son filmine dair çarpıcı yorumlarda bulundu.

Film Arası Dergisi Kasım sayısında ülke sinemamızda komedinin yıllar içinde değişen algısını kapsamlı bir dosyayla mercek altına aldı. “Gülecek Ne Var?” başlıklı dosyaya konuşan önemli isimler, konuyla ilgili düşüncelerini okurlarla paylaştı. Dosya kapsamında Gökşen Aydemir’in sorularını yanıtlayan ünlü komedyen Cem Yılmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son filmi Ali Baba ve Yedi Cüceler ile bir kez daha seyirci karşısına çıkan Cem Yılmaz, seyirciyle kurduğu özel ilişkiye dikkat çektiği röportajda şunları söyledi:

SENİ BİZ VAR ETTİK YALANINA GÖNLÜM RAZI DEĞİL

“Seyircinin üstünlüğüne inanırım ama bu illüzyona kaptırıp seyircinin rolünü abartmasını engellemek lazım. Seyirci bu iletişimde pasif taraf değil midir? O halde sahnede, perdede aktif bir şey olmasını beklemeliyiz. Ben seyircimi çok severim, saygım sonsuzdur ama bütünüyle ‘Seni biz var ettik’ yalanıyla kafasını meşgul etmesine gönlüm razı gelmediğinden daha dürüst, hakkaniyetli bir ilişki tesis ettim başından beri.”

KAHRAMAN ARAMAK BOŞUNA

“Ben bir abartının alayını yapıyorum. Bana gülerken düşünen değil önceden düşünüp gelmiş adam lazım diyorum. Hatta hali hazırda düşünen, düşünmekten vazgeçmeyen birini aradığımı söylüyorum. Yalnızca komedyen tahriki ile düşünen bir seyirci arzulayanların sözüdür o, güldürürken düşündürmek. Kahraman arayan bir toplumun uydurduğu roller bunlar. Boştur.”

Röportajın tamamı Film Arası Dergisi’nin Kasım sayısında..

 

YORUMLAR 2
  • Mantar 8 yıl önce Şikayet Et
    ne demek istiyosun. seyirci olmasa kime şov yapcan.
    Cevapla
  • Gökhan han 8 yıl önce Şikayet Et
    Filme rusları koymuş türk milleti gider mi o filme . ceme güldük bir zamanlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi'den olay yaratacak sözler!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek