Sırrı Sakık: Çözün bu sorunu

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, İzmir'den çözüm sürecine yönelik önemli mesajlar verdi.

Sırrı Sakık: Çözün bu sorunu
Sırrı Sakık: Çözün bu sorunu
GİRİŞ 01.09.2013 22:51 GÜNCELLEME 01.09.2013 22:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sorunun bir an önce çözülmesini isteyen Sakık, "Siz 'Dün askerler bu işin önünde engel diyordunuz' kendinize göre bir dizayn yaptınız. İki gün önce 30 Ağustos resepsiyonunda vardım. Bütün askerler oradaydı. Onbaşısından çavuşuna, generaline kadar hepsi size topuk selamı verdi. Buyurun asker de emrinizde, o zaman çözün bu sorunu, asker siyaset dünyası el ele verin çözün bu sorunu." dedi.

İzmir'de 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla BDP, SDP, ÖDP, TKP, İHD ve KESK gibi siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütleri bir araya geldi.

Basmane Meydanı'nda toplanan gruplar, 'Ülkede, Ortadoğu'da, Dünyada Barış' pankartı arkasında çeşitli sloganlar atarak Gazi Bulvarı'nı trafiğe kapatarak Konak Meydanı'na yürüdü. İzmir'deki 1 Mayıs etkinliğine BDP Muş Millletvekili Sırrı Sakık da katıldı.

Gruba hitap eden Sakık, "Kendi ülkenizde barışı çözün, dünyada çözün halklar kardeşçe yaşasın ve birlik olsun. Ne yazık ki, bizim ülkemizin siyasi aktörleri kendi ülkelerindeki barışı görmez, Ortadoğu'da barışa soyunurlar. İlk önce kendi ülkenizde barışı inşa edeceksiniz." dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından barış sürecinde akil insanlardan oluşan komisyonların oluşturulduğunu ve Türkiye'nin dört bir tarafına gönderildiğini hatırlatan Sakık, "Size çağrımızdır, giden komisyonların önerilerini önemsedik. Barış için atılan her adımı destekledik ve büyütmeye çalıştık. Size barış komisyonunun, akil insanların sunduğu o raporları hayata geçirin. Onları geçirirseniz bu sorun çözülür, ama siz samimi değilsiniz. Hala bir projeniz yok. Hala sunacağınız yol haritanız yok. Hala 'gerilla yüzde 25 civarında bu topraklardan çekildi.' diyorsunuz. Gerilla her zaman önünde ve arkasında duracağı sözleri verir. Barış masasında oturduğunda A, B projesi yoktur. Gerilla silahları susturdu, 9 aydır Türk, Kürt çocukları ölmüyor. Kan gözyaşı tabut yok. Bundan daha kutsal bir şey olabilir mi? Biz onun için sayıların 20 -30 civarında değerlendirilmesini çok ahlaki bulmuyoruz." diye konuştu.

Sakık, Türkiye'nin bütünlüğü içerisinde, herkesin eşitçe, özgürce kendisini ifade ettiği, dili, kimliği kültürü ile yaşayacağı bir Türkiye aradıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 6
  • Adnan UGAR 10 yıl önce Şikayet Et
    egeller. önce askerler engeldi şimdi ise sizler engelsiniz
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE de KÜRT sorunu değil , MARKSİST , ayrılıkçıların oluşturduğu yapay bir TERÖR sorunu vardır.... TÜRKİYE ve HÜKÜMETİMİZ açısından bir kürt sorunu kalmamıştır. kürtler e verilebilecek herşey verilmiştir. bundan sonrası TÜRKİYE nin kırmızı çizgileridir....eğitim dilinin KÜRTÇE olması da kırmızı çizgidir.....
    Cevapla
  • m.ömeroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    BDP, SDP, ÖDP, TKP, İHD ve KESK gibi siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütleri bir araya geldi.. bunlara dhkpc- chp- ip- tikko da eklendiğinde , işte Türkiyenin karışmasından halk devrimi bekleyenler!!! çözümsüzlük bunların asıl hedefidir. marksist-leninist bir düzen bu çözümsüzlüğün sonunda gelecek diye bekliyorlar!
    Cevapla
  • sadakad tde 10 yıl önce Şikayet Et
    sizin öldüğünüz gün. zaten çözüm sürecine gerek kalmaz tüm problemler çözülmüş olur.siz çözümsüzlüğe hizmet eden ve çözümsüzlükten ekmek yiyen adamlarsınız.bu nedenle bu meselenin çözülmemesi için dilinizide elinizde kullanıyorsunuz..aklınız bu meseleyi bağlamaya çalışan bir akıl.yani bu çözümün önündeki en büyük engel sizsiniz.biz sabırla bekliyoruz bir gün gelecek rabbimiz sizdeki emaneti alacak o zaman bu ülke daha sorunsuz bir ülke olacak.kafanızı yormayın sizin yokluğunuzu (diğer çözümsüzlükten beslenenler dahil) hissetmeyeceğiz ve sizi özlemeyeceğiz.
    Cevapla
  • anton kanton 10 yıl önce Şikayet Et
    almanyada bulundunuz galiba en azından akrabalarınız veya köylünüz vardır oralarda. almanyayla karşılaştırırsanız kıyaslarsanız sorun olmadığını sizde anlarsınız. Bavyera size örnek gidin bir oradakilerle Bavyeralılarla bir konuşun ama gidin gerçektende gidin konuşun bakalım onlar size ne diyecekler ne anlatacaklar. ondan sonra bakalım sorun var mı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü