Arınç: Kararlı hükümet kurduk

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Beyşehir ilçesi Çarşı Cami Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde, Türkiye'nin en güçlü hükumeti, en güçlü siyasi partisi olduklarını söyledi.

Arınç: Kararlı hükümet kurduk
Arınç: Kararlı hükümet kurduk
GİRİŞ 08.03.2014 16:56 GÜNCELLEME 08.03.2014 16:56

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Üç parti koalisyon kurarlarken memlekete nasıl hizmet edeceklerini konuşmazlardı. 'Ben 8 bakanlık istiyorum', öbürü aşağıda kalır mı '9 tane istiyorum', beriki 'ben 15 tane istiyorum, ben ikinizden de daha fazlayım' diyordu. Kavga kırmızı plaka uğruna olurdu. Bakanlık üzerine olurdu" dedi.

Bunu kuru bir övünme olarak söylemediğini, Türkiye'nin son 50 yıllık siyasi hayatına bakıldığında böylesinin gelmediğini vurgulayan Arınç, "14 Ağustos 2001'de bir avuç insan Anadolu insanının kalbine hitap etti. Dedik ki 'dürüst siyaset yapacağım. İlkeli, kararlı ve cesur olacağım. Başımı önüme eğmeyeceğim. Sizin emanetinizi karşıma kim çıkarsa çıksın sokakta bırakmayacağım. Siz de bana destek olun', hamdolsun yola çıktık. 15 ay sonra tek başına iktidara geldik. 2002 seçimlerinde bugüne kadar üç milletvekili seçimi geçirdik. Üçünde de grafik yukarıya doğru" diye konuştu.

Bu oy oranını Türkiye'de yakalayan başka bir siyasi parti olmadığını dile getiren Arınç, şunları kaydetti:

"Son 64 yıla bakarak söylüyorum, bir parti içinde hüzün verici bir sonuç var. Cumhuriyet Halk Partisi 1950'de bir gitti, 64 yıldır gelemedi. 64 yıldır tek başına iktidar olamayan bir garip partiyle karşı karşıyayız. 15 ayda iktidar olduk, 12 senedir iş başındayız. Onlar bir gittiler bir daha gelemediler. Türkiye'de 11 yılda 7 seçim geçirmiş bir parti olarak hamdolsun ki başımız dik, alnımız açık, milletimiz bizi kucaklıyor, destekliyor. Biz de milletimize hizmetten geri durmuyoruz. 2001'e bakarsanız, 11 yıl öncesini hatırlarlayın. O gün hiçbir şey yoktu. Bugün her şey var. Akla kara gibi siyah beyaz gibi güneşle karanlık gibi o zamanda bir şeyler vardı, istifade edemiyorduk. Yetmiyordu. 'Para yok' diyorlardı. Partiler birbirlerini yiyorlardı."

"Koalisyon hükumetlerinde kavga kırmızı plaka uğruna olurdu"

Hükumetlerin ömrünün bir seneden fazla olmadığını, koalisyon hükumetlerinde pazarlıklar yapıldığını anlatan Arınç, şöyle devam etti:

"Bizden önce pazarlık olurdu. Bizden önce DSP, MHP, ANAP değil mi? Bu üç partili koalisyonda 38 bakan vardı. Biz geldik tek başımıza bakanlık sayısını 24'e indirdik. Bu akıl karı mı? Onlar 38, senin de 48 yapman gerekmez mi bakanlığı? Üç parti koalisyon kurarlarken memlekete nasıl hizmet edeceklerini konuşmazlardı, 'ben 8 bakanlık istiyorum', öbürü aşağıda kalır mı, '9 tane istiyorum', beriki 'ben 15 tane istiyorum, ben ikinizden de daha fazlayım' diyordu. Kavga kırmızı plaka uğruna olurdu. Bakanlık üzerine olurdu. 20 tane devlet bakanlığı vardı. Bizde şimdi bir tane devlet bakanlığı yok. Bizde 25 tane icracı bakanlık var. Peki o bakanların zamanında bunlar neye bakardı. Bakmak başka, görmek başka şey. Her yere bakarsınız ama gördüğünüz önemli. Bunların da adı bakandı. Kırmızı plakalı arabaları vardı. Neye bakıyorlardı, Gübre Sanayi Genel Müdürlüğüne bakan vardı, yapı krediden sorumlu, Ziraat Bankasından, Emlak Bank'tan sorumlu, hava sanayiden sorumlu bakan vardı. Bak ben bakanım şimdi ama 13 tane kuruma birden bakıyorum. Her yere ayrı bir bakanlık yok. Biz hızlı, enerjik, kararlı hükumetler kurmak istedik. Tasarrufa gittik çünkü tek başımıza iktidardayız."

"Biz sultan Fatih gibiyiz"

Eskiden hastanelerin bile ayrı olduğunu, SSK hastanesinde SSK'lılar, devlet hastanesine memurların, Bağ-Kur'luların gittiğini ifade eden Arınç, Türkiye'nin her yerinde hastanelerin birinci sınıf hizmet verdiğini, hepsinin birleştiğini aktardı.

Şehirlerin merkezinde şehir hastaneleri yaptıklarına, sağlıkta sorunun kalmadığına dikkati çeken Arınç, "Her yıl devletin bütçesinden sağlık masraflarını karşılamak üzere 70 katrilyon para harcıyoruz. Ulaşımda çok büyük adımlar attık. Her yer bölünmüş yol, yerine göre otoyol, yerine göre yüksek hızlı tren ve yerine göre havaalanıyla ulaşıma açıldı. İlk iktidara geldik Sayın Başbakanımız dedi ki; '15 bin kilometre bölünmüş yol yapacağız'. İçimizden dedik ki 'Ya Başbakan biraz yukardan atıyorsun. Böyle bir şey olur mu? 69 yılda 6 bin kilometre yol yapmışlar sen 5 senede 15 bin kilometre yapacağım' diyorsun. Biz Sultan Fatih gibiyiz. Hedefimiz büyük. Bizim hedefimiz boyumuz kadar değil, ufuklar ötesi kadar büyük. Biz böyle bir partiyiz. 15'i de yaptık şu anda 2003'ten bu yana yaptığımız bölünmüş yol 19 bin 500 kilometreye ulaştı" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza