Herkes merakla bekliyordu! İşte Köşk'ün yeni adı

Beştepe'deki yeni Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, ilk kez 29 Ekim programı için kullanılacak.

Herkes merakla bekliyordu! İşte Köşk'ün yeni adı
Herkes merakla bekliyordu! İşte Köşk'ün yeni adı
GİRİŞ 29.10.2014 02:48 GÜNCELLEME 29.10.2014 02:57
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yeni Başbakanlık binası olarak inşa edilen ancak daha sonra Cumhurbaşkanlığı’na devredilen Beştepe Yerleşkesi’nin resmi adı bu gece yarısı resmiyet kazandı.

Erdoğan’ın geceyarısı açıklanan 29 Ekim programı ile yeni yerleşkenin adının Cumhurbaşkanlığı Sarayı olduğu dolaylı olarak ilan edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramıresepsiyonu; cumhuriyet tarihinde ilk kez bugün Çankaya Köşkü'nün dışındaki bir mekanda verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu eşi Emine Erdoğan ile birlikte Çankaya Köşkü yerine Cumhurbaşkanlığı'nın yeni inşa edilen Beştepe Yerleşkesi'nde verecek.

AK SARAY ADI KONMADI
 
Yeni yerleşkenin adı, daha önce gayri resmi olarak Ak Saray olarak isimlendiriliyordu. Erdoğan’ın programı gece yarısı Köşk’ün internet sitesine kondu. Buna göre Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  çerçevesinde bugün saat 08.45’de Anıtkabir’deki törene katılacak. Erdoğan, saat 10.00’da tebrikleri kabul edecek.

AKM alanındaki törenin saati 11.15. Resepsiyon ise akşam saat 19.00’da verilecek. Tebrikat ile resepsiyonun adresi, kurumsal duyuruda Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak gösterildi. Böylece yeni inşa edilen ve yarınki tebrikat töreni ile resmen faaliyete girecek yeni yerleşkenin resmi adı da Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak konmuş oldu.

YORUMLAR 18
  • rahim 9 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir köşk türkiye için gurur demek.Böyle bir köşk büyüyoruz demek sizlerle gurur duyuyoruz daha da ileriye .ALLAH yolunuzu açık etsin.
    Cevapla
  • ali ünlüer 9 yıl önce Şikayet Et
    benimde bir önerim var. şimdiki Türkiye'yi bırakalım 2001 öncesine dönelim ve fas,cezayir,nuambar ile ekonomik yarışına girelim. elitist kesimler kaymak yerken anadolu insanı mağara çağına devam etsin
    Cevapla
  • emirhan 9 yıl önce Şikayet Et
    katiliyorum!!! madem cok kotu durumdayiz o zaman CHP ye gelecek secimde oy verin de gercek YOKSULLUGU gorelim.. Cumhurbaskanligi sarayinin milleti de temsil ettigi unutur oldular... sanki kendine yaptiriyor adam 5 sene de bir milletin sececegi ve ordan idari merkez olarak ulkeyi yonetecek milletin baskani icin yapilmis cok guzel bir saray... Dolmabahce sarayinida halkin vergilerle yapildigi icin yikalim mi ?
    Cevapla
  • gereksiz 9 yıl önce Şikayet Et
    israf degilde nedir bu biri desin bana, peygamber efendimizin evinden başka neyi vardı. insanlar ne durumlarda yaşamaya çalışıyolar yoksulluk almış başını gitmiş, altta kalan eziliyor bunlar haala tepedekileri koruma peşine düşmüş.. geçin bu işleri
    Cevapla
  • torinolu şaban 9 yıl önce Şikayet Et
    Herkese rağmen yine de keşke AK SARAY olsaydı. Yakışırdı. Ananızın AK sütü gibi helal olsun.
    Cevapla
  • torinolu şaban 9 yıl önce Şikayet Et
    Herkese rağmen yine de keşke AK SARAY olsaydı. Yakışırdı. Ananızın AK sütü gibi helal olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması