Peşmerge Kobani'ye neden girmiyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Getirilen silahlar Kobani'ye girmelerine uygun olmadığı için Peşmerge sınırda bekliyor.

Peşmerge Kobani'ye neden girmiyor?
Peşmerge Kobani'ye neden girmiyor?
GİRİŞ 31.10.2014 18:43 GÜNCELLEME 31.10.2014 19:11
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kobani’de IŞİD'e karşı savaşmak için Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin gönderdiği Peşmergelerin Suruç’taki bekleyişleri sürüyor. Kobani’ye geçen ÖSO mensupları ise 3 cephede savaşıyor. Bölgede bulunan Peşmergebirlikleri Çukobirlik'in Suruç’taki depo binasında bekletiliyor.

SİLAHLARI UYGUN DEĞİL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PeşmergeninKobani sınırındaki bekleyişine yönelik yaptığı açıklamada, "Getirilen silahlar Kobani'ye girmelerine uygun olmadığı için Peşmerge sınırda bekliyor" dedi.

İNCELEME İÇİN GİRDİLER

Peşmerge ekibinden sadece 10 kişilik bir grup dün saha incelemesi için Kobani’ye (Aynul Arab) giriş yapmıştı. 10 kişilik Peşmerge ekibinin Irak'tan getirilen silahların nerede duracağı ve birliklerin IŞİD'e karşı nasıl pozisyon alacağının planlanması amacıyla Kürt kasabasına girdiği bildirilmişti.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 19
  • ne yani 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsaydık bizim askerimiz mi gitseydi kobaniye? gitsinler madem bölgenin kürt olduğunu iddia ediyorlar gitsinle rvatanları için kendi insanlar için savaşmayı öğrensinler. bizim askerimizin orayageçip savaşması işid belasını temizlemesi daha mı mantıklıydı sayın klavye imparatoru arkadaşlar?
    Cevapla
  • welat 9 yıl önce Şikayet Et
    zorunuza gitmesin onlar birer savaşcıey millet
    Cevapla
  • Hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Obama girecek girer.
    Cevapla
  • kürt 9 yıl önce Şikayet Et
    hakkımı haram ediyorum diyen vatandaş. bu ülkeye yanlız sen vergi vermiyosun. aldığın çukolatanın, starbucks da içtiğin kapuçinonun ve habere yorum yazdığın iphone6'nın vergisi sende kalsın. bizler verdiğimiz vergilerimizle seninkilerini muafiyet ediyoruz sen başka niyetle vermiş ol. şahsım helal ediyorum. verdiğin üç kuruş vergiyle bide artistlik yapiyosun. bırak artık bu "mıgo" kafasını. memur olur devlettin kesesinden vatandaşın vergisinden aç karnınızı doyurursunuz. her konu açıldığında maaşımıza zam dersiniz vergiyle aldığınız maaşınızdan 3 kuruş vergi verirsiniz hala isyan peşindesiniz bizde sana helal etmeyelim istersen hakkımızı? herkes başbakan olmuş bu ülkede. siyaset-politika profesörümü kesildiniz cahil kafanızla başımıza. tam bir soytarı güruhu var ülkede.
    Cevapla
  • kımyasalmı getırmısler 9 yıl önce Şikayet Et
    sılahlar uygun deyıl mı? savasa gıdıyorlar arkadasın dedıgı gıbı torpılmı atacaklar ısıde adamların elınde ırak ordusunun cephanesı var çok buyuk oyunlar donuyor çok kukla devleti olduk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı