Abdullah Gül 3 ay sonra Ankara'da

11. Cumhurbaşkanı Gül, 28 Ağustos’ta görevini devretmesinin ardından resmi nitelikteki bir program çerçevesinde ilk kez Ankara’ya gitti.

Abdullah Gül 3 ay sonra Ankara'da
Abdullah Gül 3 ay sonra Ankara'da
GİRİŞ 18.11.2014 21:56 GÜNCELLEME 18.11.2014 21:56

Ankara Palas'ta Dışişleri Bakanlığı ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) ortaklığında Türkiye-Finlandiya Dostluk Anlaşması'nın 90. yılı sebebiyle "Daha Güçlü ve İstikrarlı bir Avrupa İçin Elele" başlıklı sempozyum düzenlendi.

ABDULLAH GÜL 3 AY SONRA ANKARA'DA

Sempozyum, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Finlandiya eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja'nın katılımıyla gerçekleştirildi. Böylelikle Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı görevini devrettiği 28 Ağustos'tan sonra ilk kez resmi bir program için Ankara'ya gitti.

"TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİ AB İÇİN ÖNEMLİ"

Açılış konuşmasını yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin AB üyeliğinin sadece Türkiye'ye değil AB'ye de getirileri olacağını söyledi. Gül, "AB özgün ama ertelenmiş bir başarı hikayesidir. AB şu an sınırları olmayan bir kıtadır. Bu proje dünyadaki en önemli küresel projedir. AB güvenlik bölgesi de bunun en önemli örneklerindendir" diye konuştu.

AB'nin ekonomik birlikten aynı zamanda sosyal ve siyasi birliğe de dönüştüğünü kaydeden Gül, AB'nin karşılaştığı tehlikelerle ilgili "Ekonomik ve finansal krizler sadece AB'yi değil tüm dünyayı tehdit ediyor" ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor