MHP bedelli askerlik kararını verdi!

TBMM Genel Kurulu'nda bedelli askerlik ve sözleşmeli er ve erbaş başvurularını da kapsayan, kanun teklifinin görüşmelerine başlandı.

MHP bedelli askerlik kararını verdi!
MHP bedelli askerlik kararını verdi!
GİRİŞ 10.12.2014 00:49 GÜNCELLEME 10.12.2014 00:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

MHP Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, teklifi olumlu oy vereceklerini, ancak iktidarın muhalefetin uyarılarına dikkat etmesini beklediklerini de vurguladı.

MHP Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun bedelli askerliğin gündemlerinde olmadığına ilişkin yakın zamanda yaptıkları açıklamalar olmasına karşın, bu teklifin apar topar Meclis'e getirilmesinin nedenini öğrenmek istediklerini ifade etti.

Zamanlamanın manidar olduğunu belirten Yalçın, yaklaşan seçimler nedeniyle buna yönelik bir yatırım olabileceğine ilişkin eleştirilerin de kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Yalçın, askerlik görevinin maddi bir karşılıkla ölçülemeyeceğine işaret ederek, "Toplumda zengin fakir uçurumunu yaratacak şekilde bir kanun çıkarılması takdir edersiniz ki kamuoyunu rahatsız eder. Bunu, fakir olan insanlardan bedelli askerlik ücretini almamak yönünde bir tasarruf kullandığınız takdirde çok rahatlıkla çözüme kavuşturabilirsiniz" diye konuştu.

"TEKLİFE OLUMLU OY VERECEĞİZ"

Teklifin, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili olduğunu, bu bakımdan Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşünün de önemli olduğunu vurgulayan Yalçın, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Genelkurmay Başkanlığı'nın bu konuda ne düşündüğünü, çekincelerinin ne olduğunu tamamen biliyor değiliz" değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, teklifi olumlu oy vereceklerini, ancak iktidarın muhalefetin uyarılarına dikkat etmesini beklediklerini de vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    gönüllü askerliğe başvurmayanlar gelip burda bedelli askerlik ile akp ye yüklenmesin ne olduğunuz ortada fırstaçı kan emiciler
    Cevapla
  • Duyarlı Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    bir gün de milliyetçilik yapın be
    Cevapla
  • ahmett 9 yıl önce Şikayet Et
    tatlıs su milliyetçileri sizi. milliyetçilik bu teklife olumlu oy kullanarak olur zaten.
    Cevapla
  • ayhan 9 yıl önce Şikayet Et
    bedelliden alınan paranın askere gidene maaş olarak bağlanmalı adaletsizliğe bir nebze olsun neşter vurmuş olursunuz...
    Cevapla
  • murat yegin 9 yıl önce Şikayet Et
    (ya parası olmayan garibanın çocugu) osman öztürk bu konulara neden yorum yapmıyorsun her konuya cvp yazıosun veliahtım boyle soyle bunada yazsana garibana ölüm parası olan yaşasın desene neden herkes susuyor yandaşlar nerdesiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular