Erdoğan'dan Mehmet Akif Ersoy mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Erdoğan'dan Mehmet Akif Ersoy mesajı
Erdoğan'dan Mehmet Akif Ersoy mesajı
GİRİŞ 27.12.2014 20:32 GÜNCELLEME 27.12.2014 20:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı şöyle: 

"İstiklal Marşımızın ve Safahat’ın unutulmaz şairi Mehmet Akif Ersoy, değerlerine ve davasına sımsıkı bağlılığıyla aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir.
 
Fikir, sanat ve kültür hayatımızın sembol şahsiyetlerinden olan Mehmet Akif, dün olduğu gibi günümüzde de büyük bir ilgiye, engin bir sevgiye mazhar olmaya devam etmektedir.
 
Yaşadığı dönemde bu aziz vatanın içinde bulunduğu durumu, çekilen ıstırapları yüreğinde hisseden Mehmet Akif Ersoy, şiirleri, yazıları ve vaazlarıyla milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa ederek, milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, istiklal ruhunun iliklerimize kadar işlemesini sağlamıştır.
 
İstiklal Marşı’yla da, milletimizin karakterini, duygu ve ruh dünyasını, hürriyet ve özgürlük tutkusunu, milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde ifade ederek, vicdanların sesi olmuştur.
 
Milli mücadeleyi destanlaştıran, aziz milletimizin değerlerini en veciz biçimde özetleyen İstiklal Marşı, ay-yıldızlı bayrağımızla birlikte milletimizin en önemli müştereklerinden biridir.
 
Mehmet Akif İstiklal Marşı’nı Safahat’a almayarak, millete armağan etmiş;  "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken de, istiklal mücadelesinin ve ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiştir.
 
Mehmet Akif Ersoy, bizlere bıraktığı eserleriyle, fikirleriyle, bugünlerimizi aydınlatmaya, hepimize ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.
 
Bugün bizler, Mehmet Akif’in ışığından ve düşüncelerinden feyz alarak, onun ideallerini, davasını ve İstiklal Marşı ruhunu gençlerimize aşılamanın, milli ve manevi değerlerimizle sahip çıkmanın önemli bir görev olduğunu düşünüyoruz.
 
Mehmet Akif’in, mütevazı hayatı, mücadelesi, şahsiyeti, asil duruşu, ortaya koyduğu gençlik modeliyle, yeni nesiller için bu konuda emsalsiz bir örnek teşkil ettiğine inanıyorum.
 
Ebediyete irtihalinin yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u hürmet, rahmet ve şükranla yad ediyor, tüm vatandaşlarımıza en kalbi selam ve sevgilerimi sunuyorum."
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...