Arınç: Kimse başka bir anlam çıkarmasın

Bülent Arınç, "Edirne'deki Büyük Sinagog'un açılışının, Türkiye'deki din ve vicdan özgürlüğünün ne noktaya geldiğini gösteriyor" dedi.

Arınç: Kimse başka bir anlam çıkarmasın
Arınç: Kimse başka bir anlam çıkarmasın
GİRİŞ 26.03.2015 14:07 GÜNCELLEME 26.03.2015 14:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Edirne'yi ziyaretinde bugün Büyük Sinagog'un açılışının olduğunu anımsatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugünün Balkan Şehitlerini Anma Günü olduğunu belirterek, "Balkan muharebeleri ve işgaller sırasında can veren şehitlerimizi büyük bir rahmet ve minnetle anıyoruz. Unutmayalım ki işgal sırasında ve verilen mücadele sırasında Müslüman Türk şehitlerimiz yanında o günlerde bu şehirde yaşayan, şehri korumak için hayatını veren Yahudiler de bulunmaktadır.

Dolayısıyla böyle bir günde bugünü de anlamlı bir şekilde kutlamış veya anmış olacağız. Ben şehitlerimizi ne kadar rahmet ve minnetle anıyorsam, Müslüman Türk komşuları için hayatını vermiş Yahudileri de şükranla anıyorum. Hiç kimse böyle bir günde böyle bir açılış yapılacağından başka bir anlam çıkarmasın" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • aziziyeli 9 yıl önce Şikayet Et
    dinlerarası diyologa karşıyım.devletin yrd sözcüsü olarak size ve size oraya gitmeye izin verenlere hakkımı helal etmiyorum. hangi kuran kursunun açılışına gittiniz hangi kuran kursunun açılışına gittiniz bu yazdıklarımız altından birşey arama arınç
    Cevapla
  • cumali 9 yıl önce Şikayet Et
    Bazen neye kime hizmet ettiqini anlamiyoruz
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    yine yanlış Yaptım diyecek.
    Cevapla
  • müslüman 9 yıl önce Şikayet Et
    Hic başka anlam cikarirmiyiz sayın arınç. On kisi cemaati olmayan sinagoga dört milyona yakin para harcayıp actiniz.Ayasofya ya cemaat olsun bakarız dediniz fatih sultan mehmetin yaptırdığı sıva kaplama süsleme ne varsa sokturdunuz.hic başka anlam cikarmayiz biz doğru analadik herseyi
    Cevapla
  • kuda 9 yıl önce Şikayet Et
    çok şüphelisinnn
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı