Kurtulmuş: Birileri düğmeye bastı!

Başbabakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: 'Biliyoruz ki birileri düğmeye bastı" dedi.

Kurtulmuş: Birileri düğmeye bastı!
Kurtulmuş: Birileri düğmeye bastı!
GİRİŞ 02.04.2015 09:38 GÜNCELLEME 02.04.2015 09:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

TGRT Haber'de "Neler Oluyor?" programına, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuk oldu. İstanbul Adalet Sarayı'nda uğradığı terörist saldırıda şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Eyüp Sultan Camii'nde düzenlenen ve kendisinin de katıldığı cenaze töreninde yaşananları aktaran Kurtulmuş, "Bütün milletimiz için zor bir tablo, orada kendimizi zor tuttuk. Ailesinin o perişan halini, genç bir savcı kardeşimiz hayatının baharında, daha yapacağı çok iş varken maalesef çok hain, cani bir şekilde, gaddarca öldürülüyor. Babasının, amcasının, kardeşlerinin, eşinin gerçekten neredeyse donmuş halleri, hem metin hem öfkeli halleri, bakıyorsunuz yüzlerindeki, gözlerindeki yaşlardan daha çok içlerine, kalplerine gözyaşlarının aktığını hissediyorsunuz. Son derece hazin, acı bir tablo" ifadelerini kullandı.

"BİRİLERİ DÜĞMEYE BASTI"

"Biliyoruz ki birileri düğmeye bastı" diyen Kurtulmuş, "Zaten bu memlekette birilerinin elinde bu terör düğmesi hep oldu, yıllardır oldu. Türkiye ne zaman güçlense, ne zaman ileriye doğru bir atak yapsa, ne zaman Türkiye kendi içindeki sorunları aşıp dünyanın birçok yeriyle ilgilenmeye başlasa, yeni bir ufuk ve vizyon sahibi olmaya başlasa, birileri maalesef bir takım taşeron örgütleri, terör örgütlerini devreye sokuyor, Türkiye'nin ayaklarına çelme takmaya çalışıyor" diye konuştu.

"BABASINA YAPILAN BU HAİNCE SALDIRIYI HAYATI BOYUNCA UNUTMAYACAK"

Şehit Savcı Kiraz'ın Eyüp Sultan Camii'nde düzenlenen cenaze törenine oğlunun da katıldığını belirten Kurtulmuş, "Şehit Savcı Kiraz'ın küçük oğlu yani çocukcağız çok metin görünüyor. Belki işin sıcaklığı içerisinde durumu tam anlayamamış olabilir ama yarın sabahtan itibaren hayatı boyunca hep içinin bir tarafında hep baba acısını, özlemini yaşayacak ve hep babasına karşı yapılan bu haince saldırıyı hayatı boyunca unutmayacak" dedi.

Şehidin geride kalan bütün aile fertlerinin Türkiye'ye bir miras olduğunu belirten Kurtulmuş, "Ne yaparsanız yapın, ne eşinin ölmesinin acısını unutturabilirsiniz ne anasına, babasına evlatlarının öldüğünü bir şekilde unutturabilirsiniz hele hele evladına baba özlemini hiçbir şekilde veremezsiniz ama hiç olmazsa bu namertlerin yapmış olduğu bu hain saldırının insani tarafını mümkün olduğu kadar azaltıp bütün aile fertlerini sahiplenmek bütün Türkiye'nin boynunun borcudur" ifadelerini kullandı.

"BU ÇOK AYIP, SON DERECE KÖTÜ BİR GÖRÜNTÜ"

Kurtulmuş, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan teröristlerin sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden yayınladığı söz konusu fotoğrafın bazı televizyon kanalları ve gazeteler tarafından sorumsuzca kullanılmasını eleştirdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    aramızda gizli has partililer olabilir!
    Cevapla
  • Hadi Yolunuza 9 yıl önce Şikayet Et
    Samimi iseniz Hani ülke için her an tehlikeli örgütlere yapılan operasyonlar yok.Doğrudur düğmeye başmış olabilirler siz ne zaman basacaksınız düğmeye yeter artık bahane ürettiğiniz bakın yarın pkk militanları eylem yapsa aynı bahane ama şimdi ne yapıyorsunuz seçim için izliyorsunuz. Akan kanda sizlerde sorumlusunuz. Yeter artık adliyenin içine girinceye kadar bu şahıslar teknik takip de değil demek ki. Boş Boş geziyorlar Ülke içinde. 15 senedir tüm kurumlara hakim değilseniz bırakın bu işleri. Düğmeymiş boş konuşuyorsunuz. Sınırları boş verin Resmi Sınır Kapılarına bir bakın zahmet olacak. Yol geçen hanı.
    Cevapla
  • mustafa akgül 9 yıl önce Şikayet Et
    hesap vermesi gerekenlerin düğme edebiyatı yaparak kahraman olduğu ülke nereasidir?a)nambiya.b)burkina faso.c)angola.d)türkiye.
    Cevapla
  • izzet 9 yıl önce Şikayet Et
    Dün'dündür bu gün bu gündür diye dön babam döndüler .zamana zemine ortama göre duruş sergilediler .devlet hainleri katiller .yabancı ajanlar işleri gereği fırsat bulursa her şeyi yaparlar işleri odur .en korunaklı adliye sarayına giriyorsa bu insanlar yetkililerin hiç'mi suçu yok ? düğmeye basmışlarmış sizde önlemler için düğmeye basmayla görevlisiniz ağlamakla değil .
    Cevapla
  • izzet 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Numan bey bu ülkede hala birlik beraberlik huzur varsa oda bu milletin ezici bir çoğunluğunun sağduyulu olması sayesindedir ve eğer bu millet siz siyasetçilerin yaptığını örnek alsaydı şimdi durum çok vahim olurdu iktidar ve muhalefet hiç bir zaman bu millete yaraşır bir siyaset yapmadı ve bırakın siyaseti birbirini eleştirirlerken ağızlarından çıkan sözlere dikkat etmediler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması