Baynukara'dan paralel yapıyla ilgili flaş açıklama

Adalet Bakanlığı Eski Yüksek Müşaviri AK Parti Milletvekili Adayı Adnan Boynukara Paralel yapıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Baynukara'dan paralel yapıyla ilgili flaş açıklama
Baynukara'dan paralel yapıyla ilgili flaş açıklama
GİRİŞ 20.04.2015 19:05 GÜNCELLEME 20.04.2015 20:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Elif Çakır’ın sunduğu ÜLKE TV’de yayınlanan “Söz Bitmeden” programının konuğu AK Parti Adıyaman Milletvekili Adayı Adnan Boynukara, paralel yapılanmanın 2011 HSYK kararnamesinin devlete yapılan operasyonun ön planlama kısmı olduğunu söyledi.

‘PARALEL YAPI 8000 KİŞİLİK YER DEĞİŞİKLİĞİ İLE YARGIDA DİZAYN YAPTI’

Yargı’daki paralel yapılanmaya yönelik çarpıcı bilgiler veren Adnan Boynukara, durumu HSYK seçimlerinden 3 ay sonra fark ettiklerini ifade etti. Boynukara şunlara kaydetti; “2010 yılında kapsamlı bir Anayasa değişikliği yapıldı. Reformlardan birisi de HSYK’nın yapısının değişikliğiydi. Hükümetin tek amacı HSYK’nın belli bir kesimin elinde olmasını engellemekti. Hükümetin hazırladığı Meclis’ten geçen düzenlemede çoğulcu bir yapının oluşması amaçlanmıştı. CHP ve YARSAV bu konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Ve mahkeme oy kullanmaya ilişkin düzenlemeyi iptal etti ve seçime gidildi. Problem seçimden sonra başladı. 2011’den sonra gördük. HSYK seçimlerinden 3 ay sonra durumun farkına vardık. O dönemde iki ayrı oluşan HSYK yapısının aldığı kararlar sorunu gösteriyordu. 2011 yılında 3300 kişilik kararname çıkarıldı. Bir önceki dönemde 1700 kişilik, 2011 ve 2012 toplamında 8000-9000 kişilik bir yer değişikliği söz konusu. Bununla yerel mahkemeleri dizayn ediyorsunuz... Başsavcılıkları ve mahkeme başkanlarını istediğiniz isimlerden oluşturuyorsunuz. Bu bir örgütlenme biçimidir. Devleti ele geçirmek için bir örgütlenme biçimidir. Bu kurumlarda ilerlemelerin tümü teftiş raporlarına bağlı... İlerlemesini istediğiniz teftiş raporunu iyi tam tersini de kötü çıkarıyorsunuz. Bahsettiğiniz yapı sadece yargıya yuvalanmış bir yapı değil.”  

‘HSYK’NIN 2011 KARARNAMESİ DEVLETE KARŞI OPERASYONUN ÖN PLANLAMASIYDI’

Paralel yapı mensuplarının hala Yargı’da görev yaptığını söyleyen Adnan Boynukara, şöyle konuştu; “İnsanların yaptıkları şikâyetlerin takipçisi olması gerekiyor. HSYK bu konuyla ilgili bir dosya açtı. Müfettiş raporunu beklemek gerekiyor. 2011 HSYK kararnamesinin ardından devletin önemli kurumlarına ve şahıslarına operasyon yapıldı. Kararname bu işin ön planlama kısmıydı. Herhangi bir delil ve bulgu olmadığı halde yıllarca insanları dinlediler.” 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • Seyfi 9 yıl önce Şikayet Et
    Kolayı var nasıl emniyet personelini emekli ettiyseniz, bunları da emekli edin, yerlerine yeni hakim ve savcılar atayın. En fazla 2 yıl kaybınız olur. Zaten memlekette mahkemeler en az 5 yılda bitiyor.
    Cevapla
  • mehmet ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu kadar değişiklik oldu da sen nerdeydin. 4 yıl sonra mi hatırladın. Bence müşavir değilde, film yönetmeni olsan daha iyi olur du
    Cevapla
  • Komedi 9 yıl önce Şikayet Et
    Sürekli düşmanlık taze tutulmalı da nereye kadar bu devam edecek acaba???
    Cevapla
  • Mst 9 yıl önce Şikayet Et
    Hsyk calisan bir tetkik hakiminden aynen bunlari duymustum. Amac her mahkemede cogunlugu elde etmek olarak aciklamisti. Guya mahkemeleri iyi! kisileri ataniyordu. Bunu soyleyen kisi ankaraya yakin bir yere gonderildi. Kidemi yetmeyen kisileri vandan istanbula agir ceza hakimi atadilar. Aslinda iyi insanlar da bunlar kadar guzu kara olsa keske. Paralel abiler guya safsata, hayal gucu vb ile calisiyorlar.
    Cevapla
  • Bayram 9 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bunlar olurken siz ve sayın adalet Bakanı ne yapıyordu...
    Cevapla
  • Mst 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu dogru bir soz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı