Gökçek: Vatandaş mimarlar odasına dava açsın

Gökçek, Mimarlar Odası'nın şikayeti üzerine mahkeme kararıyla kapanan Ankara Bulvarı üzerine konuştu..

Gökçek: Vatandaş mimarlar odasına dava açsın
Gökçek: Vatandaş mimarlar odasına dava açsın
GİRİŞ 17.08.2015 13:04 GÜNCELLEME 17.08.2015 13:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ankara'nın ulaşım problemini büyük ölçüde çözen Ankara Bulvarı'nın gece yarısından itibaren kapandı, vatandaşlar isyan etti.

Habertürk ekranlarında Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Gökçek kapanan Ankara Bulvarı için şunları söyledi:

MAHKEME KARARINI UYGULADIK, BULVARI KAPATTIK

"Mahkeme 6 yıl sonra planı iptal etti. Mahkeme kararını uyguladık, yürütmeyi durdurabilirler. Vatandaşların açtığı davalar değerlendirilecek. 2 kız başlayan bulvarı durdurdular. Sonra yeni kanun çıktı ve plan yapma yetkisi verildi. 2011 yılında dava açıldı, biz inşaata başladık. O sıra bilirkişi geldi anıt mezarın olduğu tepeye çıktı ve o bölgeyi seyretti, kararını verdi.

BİLİRKİŞİLER İDEOLOJİK DAVRANDI

Bilirkişilerden yalnızca bir kişi Ankaralıydı. Geri kalan bilirkişiler İstanbul'dan geldiler. Ankara'nın semtlerinden haberleri dahi yoktur. Bilirkişilerin ideolojik davrandığını düşünüyorum.

VATANDAŞLAR MİMARLAR ODASI'NA, BİLİRKİŞİLERE DAVA AÇABİLİR

Bu iş uzarsa mevcut olan sıkıntıyı vatandaş hem Mimarlar Odası'na hem de bilirkişilere dava açabilirler."

(Ankara Bulvarı'nın kapanmasının ardından başkentte trafik sıkıştı)

YORUMLAR 4
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Türk Dil Kurumu'na göre mühendis, İnsanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı; çeşitli yapılar yol, köprü, bina, peyzaj… gibi bilim insanlarının ürettiği teorik bilgiyi tekniker ve teknisyenlerin uygulayabileceği pratik bilgiye dönüştüren kişidir. Mimar da mesken, ticarî ve sanayi amaçlı binaları, şehir planları, peyzaj ve trafik sistemleri ile ilgili tasarım yapan kişidir. Bunlar ise mesleklerinin gerektirdiğinin tam tersini yapmışlar, mesleği kötüye kullanmışlardır, diploma taşımaya ehil değillerdir. Öncelikle oda yöneticilerinin, bilirkişi(!) addedilen sözde mühendis ve mimarların diplomaları ellerinden alınmalıdır. Sonra da topluma verdikleri zarar ödettirilmelidir.
    Cevapla
  • kahraman06 8 yıl önce Şikayet Et
    mesele kolay yaşamanın yeniliklerle ve basit çözümlerle ortaya çıkarılan ve en önemlisi de kullanıcısının halk olduğu alternatifleri engellemek kısacası Ankara bulvarı kime girip çıkıyordu da kapattırdılar acaba o kararı veren sevgili yetkililerimiz Ankara da hiç araç kullandılar mı ya da Ankara bulvarının sunduğu hizmetin farkına vardırlar mı?
    Cevapla
  • 1071 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir soru soruyorum cevabı veren olursa sevinirim. Bu yeni yapılan yol davasında Mahkeme Türk milleti adına mı karar verdi yoksa odalar birligi adına mı karar verdi?
    Cevapla
  • Bayram 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben mimarlar odasından usulsüz kamulaştırma için yardım istemiştim.Tık gelmedi.Onların işi sorun çözmek değil, sorun çıkarmak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!