Öcalan posterleri altında açıklama!

Selahattin Demirtaş, Öcalan posterleri eşliğinde basın açıklaması yaptı.

Öcalan posterleri altında açıklama!
Öcalan posterleri altında açıklama!
GİRİŞ 13.10.2015 14:31 GÜNCELLEME 13.10.2015 14:32

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Fatma Esen için Fatih'te bulunan Eruhlular Derneği'ne giderek taziyelerini iletti.  

ÖCALAN FOTOĞRAFLARIYLA AÇIKLAMA YAPTI

Demirtaş'ın ziyarete gittiği dernekte, terör örgütü PKK'nın İmralı'da tutuklu lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları asılmıştı.

Demirtaş burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün Türkiye'nin her yerinde, Ankara'ya barış getirmek için giden kardeşlerimizin taziyesi, cenazesi, acısı var. Aslında Ankara'da vahşice katledilen arkadaşlarımızın barış için ilk eylemi değildi bu. Bütün hayatlarını barışa adamış arkadaşlarımızdır, annelerimiz, genç arkadaşlarımız, yoldaşlarımız… Zaten ömrünü barışa adamıştır hepsi. Bir çoğu yaşamı boyunca gün yüzü görmemiş, ya köyü yakılmış, ya evladını kaybetmiş, ya işkencesini görmüş, zulmünü görmüş ama buna rağmen barış için Ankara'ya gitmiş insanlardı bunlar. Haksızlığa karşı, kana kan duygusuyla, intikam duygusuyla hareket etmemiş, 'evlatlarımız ölmesin' demiş, 'senin benim bacım yok, hepimiz bu acıda ortağız, bu savaşı durduralım, bu kanı durduralım' diye Ankara'da bir araya gelmiş, yürekli tertemiz insanlardı. Maalesef bizler koruyamadık. Biz kendi payımıza sorumluluğumuzu kabul ediyoruz. Ama bu devleti yönetenler en küçük bir sorumluluk kabul etmiyorlar. Biz üzgünüz arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi koruyamadık. Keşke daha tedbirli olabilseydik diyoruz. Bu bizler açısından büyük bir acıdır. Ama asıl koruması gereken devlet pişkin pişkin sırıtıyor. Kameralar karşısında sırıtan bakanlar, istifa etmeyi sanki koltuklar onlar için bakidir, insan canından kıymetliymiş gibi istifa etmeyi kendilerine maalesef ki bir zulüm kabul ediyorlar" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler