Akdoğan'dan Hatay'daki Türkmenlere ziyaret

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki çadırkentte kalan Türkmenleri ziyaret etti.

 Akdoğan'dan Hatay'daki Türkmenlere ziyaret
Akdoğan'dan Hatay'daki Türkmenlere ziyaret
GİRİŞ 12.12.2015 16:48 GÜNCELLEME 14.12.2015 09:25

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki çadırkentte kalan Türkmenlerin anaokulunu gezerek öğrencilere ve çocuklara oyuncak dağıttı.

AKDOĞAN TÜRKMEN AİLELERE KONUK OLDU

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye'de Esad güçleri ile şiddetli çatışmalar yaşayan Türkmenlerin sığındığı Yayladağı İlçesi'ne geldi. Akdoğan, Türkmenlerin barındığı çadır kentteki 106 ve 146 nolu çadırları ziyaret ederek Türkmen ailelere konuk oldu. Yalçın Akdoğan, çadırkentte dünyaya gelen ve şu anda 3 aylık olan Farah adlı kız çocuğunu kucağına alıp sevdi ve çocuğun annesiyle sohbet etti.

ÇOCUKLARA OYUNCA DAĞITTI

Akdoğan ve beraberindekiler daha sonra çadırkent içinde AFAD koordinasyonunda kurulan ana okulunu ziyaret etti. Akdoğan burada öğrencileri kucağına alıp severken onlara oyuncaklar dağıttı. Daha sonra Akdoğan ve beraberindekiler Suriye'den gelen Arapların kaldığı 1 nolu çadır kenti de ziyaret etti. Akdoğan ve beraberindeki heyet, ziyaretin ardından Yayladağı Öğretmenevi'nde Suriyeli Türkmenlerin yöneticileriyle basına kapalı olarak bir görüşme yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü