Davutoğlu: CHP artık safını belirlesin!

Davutoğlu, ABD'nin PYD tavrına ilişkin, "Evrakları en kısa sürede göndereceğim. PYD, PKK'nın uzantısıdır" dedi

Davutoğlu: CHP artık safını belirlesin!
Davutoğlu: CHP artık safını belirlesin!
GİRİŞ 13.02.2016 15:20 GÜNCELLEME 13.02.2016 16:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD'ye seslenerek, PYD'nin PKK'nın uzantısı olduğu belgelerini göndereceğini açıkladı. Davutoğlu, "Bu küresel güce bu evrakları en kısa sürede göndereceğim. PYD, PKK'nın uzantısıdır. PKK ve PYD'nin ideolojisi ve yönetim kadrosu aynıdır. Bunların terör örgütü olmadığı söyleyen varsa ya art niyetlidir, ya da bölgeden haberi yoktur" dedi. 

Başbakan'ın konuşmalarından satır başları;

Erzincan erenlerine selamlarımı borç biliyorum. Onların miras bıraktığı manevi birikimimiz ebediyete kadar korunacaktır.

Seçimlerden sonra ülkemizin dört bir köşesine ziyaret kararı almıştır. Erzincan 2 Milletvekilini Ankara göndererek bizi memnun ettiler. Erzincan'a çok teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimizin hizmetinden dolayı onlara da çok teşekkür ediyoruz. 

Erzincan'ın 2 Milletvekil var sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Aslında 4 Milletvekili var. Biri benim biri Binali Yıldırımdır. Erzincan'ın 4 Milletvekili Ankara'da.

Bu millet gerektiğinde vatanı, istikbali, hürriyeti için girdiği her imtihandan anlının akı ile çıkmıştır. Bugün de istiklal mücadelemizin zorlu günlerindeyiz. 98. kurtuluş yıl dönümünden ilan ediyorum bu son kaleyi düşmana teslim etmeyeceğiz. 

HALK HUZURA KAVUŞTU

Terör örgütü ile olan mücadelemiz devam ediyor. Terör örgütü istediklerini elde edemeyecek. Her gün hayırlı haberler alıyoruz. Camileri, okulları, vatandaşı hedef alan caniler mutlaka kaybedecek. 

Terör örgütünün kurduğu barikatları tek tek kaldırıyoruz. Biz yıkmak isteyenlere inat yangın yerinde gül yetiştireceğiz.

Silopi'den sonra Cizre'de de bir tek barikat kalmamıştır halk huzura kavuşmuştur. 

Bölgede hayat normalleşecek. Terörün bütün izlerini sileceğiz. Bizim tek hedefimiz terörü ortadan kaldırmaktır. Milletime teşekkür ederiz teröre değil kardeşlik mesajlarımıza kılak verdikleri için. Mardin'de birlik ve huzur eylem planımızı açıkladık. Mağdurların yaralarını saracağız. 

Paralel çetelerin hattini bildirmek boynumuzun borcu. Terörün geleceği olmayacak. Bölge halkı terörden çok sıkıldı. Yeniden işlerine bakmak huzur içinde yaşamak istiyorlar. Teröre kulak vermiyorlar. Devletin kudret ve şefkat eli aynı anda göreceksiniz devleti bölmeye çalışan kudreti görecek ama herkesi de şefkatle kucaklayacağız.

CHP SAFINI ARTIK BELİRLESİN

Muhalefet partileri bizim terörle mücadelemize destek değil köstek oluyor.

Seneler önce Gazze veya Suriye'de olan olayları sosyal medyadan yayıp sanki Cizre'de olmuş gibi gösterip baskı uyguluyorlar. Bu düzeyde Yeni Şafak ve Yeni Akit'e saldırılar oldu HDP Eşbaşkanı elinde bu gazeteleri sallayarak hedef gösterdi. 

Biz HDP'nin tavırlarına alıştık ancak diğer partilerde aynısını yapıyorlar. CHP iftiralar üzerinden siyaset yapıyor. CHP'li Vekiller İngiltere'de terör örgütü PYD'yi aklamaya çalıştı orada PYD'yi vatan savunması yapan örgüt gibi gösteriyor. Bu Milletvekilleri bölge etnik temizlik yapan PYD ve YPG'ye sahip çıkıyor. Bunlar eğitimlerini Kandil'de almışlar. PYD'nin Moskova'da açtığı ofiste kullandığı Türkiye haritasını gözümüzle gördük. 

''PYD İLE İLGİLİ BELGELERİ GÖNDERECEĞİM''

PYD militanları eğtimlerini Kandil'de alıyorlar, Türkiye'ye bir takım silahlar sokulmasına çalışıyorlar. Moskova'da ofislerini görmüyorlar. CHP bu aymazlığı yaptığı gibi benzer yaklaşımlar müttefiklerden de geliyor. Bu küresel güce bu evrakları en kısa sürede göndereceğim. PYD, PKK'nın uzantısıdır. PKK ve PYD'nin ideolojisi ve yönetim kadrosu aynıdır. Bunların terör örgütü olmadığı söyleyen varsa ya art niyetlidir, ya da bölgeden haberi yoktur. 

PYD Türkiye'yi tehdit eden bir terör örgütüdür. Bu CHP adına bir skandaldır. CHP safını belirlesin Ya Türkiye safında olacaklar ya da PKK ve PYD terör örgütünün yanında olacaklar. 

KANDİL'İ VURDUĞUMUZ GİBİ PYD'Yİ DE VURURUZ

PYD halkına zulmeden Suriye ile iş birliğe içinde hareket ediyor. Terör örgütlerinden kimin eli kimin cebinde biz iyi biliyoruz. Terörle mücadele tüm silahlar betona gömülünceye kadar sürecek PYD de terör örgütünün peşini bırakmayacağız. 

Terör örgütü PYD Rusya ve Esed'le iş birliği halinde ve Türkmenlere saldırıyor. Türkiye'ye karşı bir tehdit olursa Kandil'i vurduğumuz gibi PYD'yi de vururuz. Bu süreçte müttefiklerimizi de yanımızda görmek isteriz.

Halep'e sesleniyorum. Kaderini Türkiyemizle birleştiren Halepliler. İnanıyorsanız zafer sizindir. Sürdürdüğünüz onurlu girişimi zafer ile taçlandıracaksınız. Terör örgütünün zulmünden kurtulacaksınız. 

Suriye'de Rusya'nın katliamına sessiz kalan BM bize 'Kapılarınızı açın' diyorlar. Sanki biz kapıları kapatmışız. Rejimine göz yumanlar akıllarınca bize ne yapacağımızı söylüyorlar. Biz ne yapacağımızı biliriz. İnsanlık adına sizden akıl almayız. Bizim kapılarımız zaten açık iki buçuk milyon kardeşimiz bacadan değil kapıdan girdiler. Türkiye ile Halep arasındaki insani koridor Esed ve Rusya saldırılarını engelleyemez. Uluslararası toplumun artık gerçeklerle yüzleşip hataları görmesi lazım. 

Suriye'de açıkça bir etnik kıyım yapılıyor ama bunlar ileride uluslararası hukuka hesap verecekler. 

CHP'de herkes herkesle kavga ediyor. Ama niçin kavga ettikleri belli değil. 2 aydır Atatürk posteri kim indirdi kim kaldırdı onunla uğraşıyorlar. 2 aydır kendi içindeki sorunu çözemeyen CHP milletin sorunlarını nasıl çözsün. Onlar Atatürk posterinin kimin indirdiğini çöze dursunlar biz vaatlerimizi tamamlamaya devam ediyoruz. Kendi meseleleri ile uğraşırken arada bize saldırıyorlar. Siz kendi sorunlarınızı çözün. 

MHP cephesinde değişen bir şey yok. Böyle davranmaya devam edersen milletimiz zati sizin cevabınızı sandıkta verdi. Yine milletimizden aynı cevabı alacaksınız. 

Disk Genel Kurulu'nda utanmadan Cumhurbaşkanımıza yönelik utanmaz söylemlerde bulundular. Bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına hakaret etmeye kalkarsanız 'durun' deriz ve size gerekeni yaparız. 

Erzincan bizi hiç bir zaman yalnız bırakmadı. Bizde Erzincan'ı yalnız bırakmayacağız. Biz siyaset yapmaya ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. 

YORUMLAR 8
  • muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Başkanim Chp yi hic kaale almayın bence daha iyi
    Cevapla
  • samii 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin safı her zaman bellidir. Tc kime düşman chp onun safında.
    Cevapla
  • Kurdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakanımız doğru söylüyor.PKK ve PYD aynıdır.İkisinde idealleri bağımsız Kürtçe ve bağımsız Kurdıstan'dır.Amaçları Kürtleri parça parça etmek.
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    abd pyd nın pkk oldugunu cok iyi biliyor ama ikili oynuyor.abd hem türkiyeyi kullanıyor hem işidi hemde pkk yı.hükümet abd ye okkalı bir rest cekse abd türkiyenin önünde egilicekte öyle bir adam yok bu ülkede.belki süleyman soylu yapar dobra biri
    Cevapla
  • Bilal 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerika sanki, pyd nin, pkk uzantısı olduğunu bilmiyor.Adamlar ayak yapıyor.Atı alan, Üsküdar'ı geçmeden, pyd ve benzeri oluşumlar gömülmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu!
Milyonerlerin ilk adreslerinde zirve değişmedi! İşte dünyanın en zengin şehirleri!