Yüksekdağ'dan sözde 'Öz yönetim' açıklaması

Yüksekdağ, sözde "öz yönetim" taleplerine ilişkin "Bu, terör hareketi değildir" dedi.

Yüksekdağ'dan sözde 'Öz yönetim' açıklaması
Yüksekdağ'dan sözde 'Öz yönetim' açıklaması
GİRİŞ 14.02.2016 19:01 GÜNCELLEME 14.02.2016 19:26
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, sözde "öz yönetim" taleplerine ilişkin, "Bu, terör hareketi değildir, bugünkü süreç içerisinde yaşanan çatışmalar ve şiddetle okunacak, değerlendirilecek bir olay değildir. Bunlar sadece sonuçlardır" dedi.

Yüksekdağ, İzmir'de katıldığı bir panelde yaptığı konuşmada, "öz yönetim"in halkın yönetime doğrudan katılması manasına geldiğini, bu talebin, öz değerlere göre yeniyi inşa etmek kavramına dayandığını iddia etti.

Cizre'de, Sur'da, Silopi'de yaşananların bugünün münferit hadisesi olmadığını savunan Yüksekdağ, sözde "öz yönetim" taleplerine ilişkin, "Bu, terör hareketi değildir, bugünkü süreç içerisinde yaşanan çatışmalar ve şiddetle okunacak, değerlendirilecek bir olay değildir. Bunlar sadece sonuçlardır" diye konuştu.

Yüksekdağ, daha sonra, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanışının yıl dönümü bahanesiyle Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yapılan basın açıklamasına katıldı.

Polis ekipleri, grubun Öcalan lehine slogan atması üzerine uyarı anonsu yaptı. Yüksekdağ, güvenlik güçlerinin yaptığı anonsla halkın söz söyleme hakkına yönelik suç işlediğini öne sürdü.

İmralı'da tecrit uygulandığını iddia eden Yüksekdağ, Türkiye halklarının özgür bir toplum halinde bir arada yaşaması için tecridin kaldırılması ve Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiğini savundu.

Konuşmanın ardından slogan atan grup, polis ekiplerinin uyarısı sonrası dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 153
  • Mustafa TOPAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın ve benzer türler, zurnagiller familyasının son deliğidir. Piyongiller topluluğu hurda marka çalgılardandır. Konser bitince çöpe atılıp tamiri bile gerekli görülmezler. Çünkü bit pazarında yok pahasına satılırlar!
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya cumhuriyet savcıları ne iş yapıyor. Halen bunların dokunulmazlıkları neden kaldırmıyorlar. Bunları içeri tıkıp dışarıda daha etkili bir siyaset yapsın Türkiye. Savcılar iş başınaaaa................
    Cevapla
  • Dbakırlı Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi birileri sana bir şeyler yapsın. Yapanda ben ne yaptım ki desin.
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 8 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler ve münafık bozguncular dünyada da ahirette de rezil ve alçak olarak kalacaksınız..
    Cevapla
  • ahii 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kadın hala nasıl mecliste durabiliyor buna nasıl izin verilebiliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt