Gül ‘kurucu’ sıfatını 2006’da kaybetmiş

Abdullah Gül’ün ‘parti kurucusu’ sıfatını, 2006'da düzenlenen kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle kaybettiği ortaya çıktı.

Gül ‘kurucu’ sıfatını 2006’da kaybetmiş
Gül ‘kurucu’ sıfatını 2006’da kaybetmiş
GİRİŞ 25.02.2016 09:39 GÜNCELLEME 25.02.2016 09:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, bazı tüzük maddelerinin Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle AK Parti'ye yönelik ihtar istemiyle 2005'te Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasının ardından, 2006'da düzenlenen kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle Gül'ün bu sıfatı kaybettiği belirtildi.

O DÖNEM KURUCULAR ARASINDAYDI

Milliyet'te yer alan habere göre partinin ilk tüzüğünde kurucu üyeler olarak İçişleri Bakanlığı'na sunulan listede yer alan isimler ile aralarında Gül'ün de bulunduğu, bakanlığa sunulan listede yer almayan o dönemki milletvekillerinin isimlerinin “kurucular kurulu” olarak yer alması yatıyor. AK Parti'nin ilk tüzüğünde kurucu üyeler ve o dönemki milletvekillerinden oluşan, “kurucular kurulu” büyük kongrenin tabii üyeleri arasında sayıldı.

2005'te dönemin Yargıtay Başsavcısı, tüzükteki bazı hükümlerin Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle AK Parti'ye ihtar verilmesi istemiyle AYM'ye başvurdu. AYM'nin konuyla ilgili incelemesi sürerken AK Parti, Kasım 2006'daki olağan kongresinde tüzüğün ihtar talebine konu edilen 62. maddesini değiştirerek, yasaya uygun hale getirdi. AYM, başvuruyu 12 Ekim 2011'de karara bağladı. Kararda gerekli değişiklik yapıldığından, “konusu kalmadığı” belirtilirken, diğer tüzük maddeleriyle ilgili ihtar talepleri de reddedildi.

YORUMLAR 7
  • Rebelboy1903 8 yıl önce Şikayet Et
    ZorLa Parti İçerisinde Kutup Oluşturuyorsunuz
    Cevapla
  • yavan 8 yıl önce Şikayet Et
    abdullah gül´ü en iyi bilen Reis´tir tavri tavrimizdir.
    Cevapla
  • isim 8 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah GÜL adam gibi adam
    Cevapla
  • MİSAFİR 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi ve dürüst bir insan.
    Cevapla
  • kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    ADAM gibi adamdır sayın ABDULLAH GÜLL
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!