Erdoğan: Karadeniz'i havza haline getirmemiz lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10. Balkan ülkeleri Genelkurmay Başkanları toplantısında konuştu.

GİRİŞ 11.05.2016 11:49 GÜNCELLEME 12.05.2016 00:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10. Balkan ülkeleri Genelkurmay Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan "Karadeniz'i kıyıdaşlar arasındaki işbirliğiyle havza haline getirmemiz gerekir. Yoksa tarih bizi affetmez" dedi.

"TARİH BİZİ AFFETMEZ"

Avrupa Atlantik kurumlarıyla bütünleşme konusunda atılan adımların önemli fayda sağladığına inanıyorum. Ülkemizin Balkanlara karşı yaklaşımının temelini kapsayıcılık oluşturmaktır. Türkiye'nin Güneydoğu Avrupa Tugayı'nı güçlendirme teşebbüsü kıymetli ve önemli bir adımdır. Sizlerin de somut destek vermenizi bekliyoruz. Varşova'da yapılacak NATO zirvesinin önemi daha da artmıştır. Buradan somut sonuçlar çıkmasını arzu ediyoruz. Balkan ülkelerinin NATO, Avrupa Birliği ve AGİT başta olmak üzere kuruluşlara entegrasyon sürecini teyit ediyorum. Karadeniz'i kıyıdaşlar arasındaki işbirliğiyle havza haline getirmemiz gerekir. Burada kıyıdaş ülkeler olarak hepimiz üzerine düşen görevi yapmak durumundayız. Bütün alanlarda atılması gereken adımları NATO olarak atmalıyız. Atmazsak tarih bizi affetmez. Somut önerilerimizi Karadeniz'e kıyıdaş ülkelerle paylaşacağız. 

Ortak güvenliğimizin askeri olarak sağlanamayacağını kabul ediyoruz. Ekonomik ve ticari bağlar güçlendirilmeli. Ortak kültür mirasımızı hep birlikte sahiplenerek gelecek nesillere taşımamız önemlidir. İşbirliği süreci, işbirliği konseyine tam destek veriyoruz. Güneydoğu Avrupa ülkeleri arasında mevcut olan daimi sekretaryanın İstanbul'da kurulmasını teklif ediyoruz. Ortak bildirinin bölgedeki işbirliği ve dayanışmayı geliştirmesini diliyoruz.

YORUMLAR 17
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Büyük lider Erdoğan
    Cevapla
  • giresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    acele istanbul artvin arası hızlı tren istiyoruz üstelik ucuzunda ucuz ulaşım istiyoruz
    Cevapla
  • balba 7 yıl önce Şikayet Et
    natonun karadenze girmesinin önünü açmak amerikan sevdasıdır. deniz kuvvetlerini bu yüzden dağıttılar. ülke israil amerikan piyonluğunda tam gaz. büyük ülkeymiş peh.
    Cevapla
  • zamza 7 yıl önce Şikayet Et
    dogru soylun milletten cekilen paralar ya gurcistana ya abd ye ya rusyaya yada israile gidiyor
    Cevapla
  • koko 7 yıl önce Şikayet Et
    sen ve senin gibi kopmleks ve olayları analiz yeteneğinden yoksun gereksizler bu ülkede asla bitmeyeceksiniz değil mi...
    Cevapla
  • ALİ VELİ 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel kardeşim AÇ LOZAN ı oku... nato zaten İSTEDİĞİ yere giriyor... senin BOĞAZLARINI takan yok... örnek RUSYANIN GÜRCİSTAN işgali ABD nin GÜRCİSTAN kıyılarına ÇIKARMASI....
    Cevapla
  • harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Tc tarihindeki gelmiş geçmiş en büyük lider
    Cevapla
  • edip cavit 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok önemli bir adım, yine Türkiye'nin önünü açan bir hamle. İnşallah tamamına erer. Bu somut ve etkili projeler hem ülkemizin hem de bölgenin kaderini değiştirip, yüzünü güldürecektir. Önce bölge kendi içinde ekonomik entegrasyonunu sağlamalı, ardından siyasi ve askeri alanlardaki işbirliğini de süratle geliştirmelidir. Destekliyoruz, hayırlı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!