MHP'de Yargıtay’dan sonra kurultay tartışması

Yargıtay’ın kararının ardından genel merkezin seçimli olağanüstü kurultay kararına rağmen MHP’de tartışma dinmiyor.

MHP'de Yargıtay’dan sonra kurultay tartışması
MHP'de Yargıtay’dan sonra kurultay tartışması
GİRİŞ 26.05.2016 03:59 GÜNCELLEME 26.05.2016 03:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bahçeli yönetiminin kongre organizasyonunu üstlenmesinden ve disiplin soruşturmalarından endişe eden muhalifler ise “Genel merkez olağanüstü kurultay toplayamaz. Önce tüzük kurultayı yapılmalı” görüşünde

Yargıtay’ın kararının ardından genel merkezin seçimli olağanüstü kurultay kararına rağmen MHP’de tartışma dinmiyor. Muhalifler genel merkezin kurultay toplayamayacağını, seçimli kurultay için Çağrı Heyeti’nin önce tüzük kurultayını toplaması ya da genel başkanın istifa etmesi gerektiğini öne sürüyor.

Bahçeli, seçimli olağanüstü kurultayın 10 Temmuz’da toplanacağını açıkladı. MHP’de muhalif cephesi ise hem mahkeme kararı hem de tüzüğün 46 ve 63. maddelerini öne sürerek; “Genel merkezin seçimli olağanüstü kurultay toplamasının tüzüğe aykırı olacağı, mahkeme tarafından görevlendirilen Çağrı Heyeti’nin tüzük kurultayını toplama görevini yerine getirmesi gerektiği, ancak genel başkanın istifası durumunda seçimli olağanüstü kurultay yapılabileceği” görüşünü savunuyor.

Bu çerçevede genel merkezin Çağrı Heyeti’ne temsilci vermesi isteniyor. Genel merkezin zaten seçimli olağanüstü kurultay toplama noktasına gelmesine rağmen muhaliflerin mahkeme kararı doğrultusunda süreci götürme kararlılığının arkasında ise “Kongre salonu hâkimiyeti” endişesi yatıyor. Genel merkezin kongrede ev sahibi olması durumunda, salon ve divan hâkimiyetini ele geçirmesinden çekinen muhaliflere karşılık Bahçeli yönetimi de aynı gerekçeyle artık yapılması kaçınılmaz olan kurultayda ev sahipliğini üstlenmek istiyor. Bu arada olası adayların disiplin süreciyle üyelik hakları askıya alınırsa aday olmaları engelleneceği için muhalifler açısından kongreyi mahkeme kararları doğrultusunda Çağrı Heyeti’yle yapmak hayati önem taşıyor.

İKİ KONGRE MI?

MHP’de genel başkan adaylarından Sinan Oğan “Çağrı Heyeti artık resmi bir kurum” dedi. Meral Akşener de “Genel merkezin olağanüstü kongre toplanması konusunda bizimle aynı noktaya gelmesi önemli ama zamanı, içeriği için tek yetkili Çağrı Heyeti’dir” şeklinde konuştu.

İki tarafında tezinde ısrarcı olması durumunda iki ayrı kongre toplanmasının gündeme gelebileceği belirtiliyor. Bu durumda hangi kongrenin geçerli olacağına yine mahkeme karar verecek. Çağrı Heyeti’nin bugün ya da cuma günü toplanarak bir durum değerlendirmesi yapması bekleniyor.

YORUMLAR 3
  • mıstık 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bahçeli daha yanı başındaki yardımcısının kendisine tuzak kuran birisi olduğunu anlayamamış ki. Oktay Vuraldan bahsediyorum. O bile bahçeliye karşı ise artık bahçeliyi yiyecekler demektir. Ama meral akşeneri seçecek mhp delegelerine seslenmek istiyorum. Paralelin kökünü seçerseniz yarın çok pişman olursunuz.
    Cevapla
  • 46 lı 7 yıl önce Şikayet Et
    20 gün daha otursun adamcağız genel başkan koltuğunda
    Cevapla
  • şems ve kamer 7 yıl önce Şikayet Et
    bahçeli nin kurultay toplama hakkı yoktur.mahkeme kurultay hakkını kayyıma vermiştir.bu kadar açıktır konu.niye tartışıyorlar ki.çok net ve açık.kurultay hakkı çağrı heyetinindir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız