Rusya'da Erdoğan şaşkınlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e mektubu Rus basınına bomba gibi düştü

Rusya'da Erdoğan şaşkınlığı
Rusya'da Erdoğan şaşkınlığı
GİRİŞ 27.06.2016 18:23 GÜNCELLEME 27.06.2016 18:35
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Kremlin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektupta Türkiye'nin vurduğu Rus uçağı için özür dilediğini bildirdi.

Kremlin'in bu açıklamaları Rus basınında büyük yankı uyandırdı.

-Ria Novosti: “Adaletli Rusya Türkiye ile ilişkilerin düzelebileceğini düşünüyor

Adaletli Rusya Başkan Yardımcısı Mihail Emelyanov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vurulan Rus Su-24 uçağı için özür dilemesinin gerçek olması halinde Rusya ve Türkiye'nin ilişkilerinin düzelebileceğini bildirdi.”

Emelyanov şu açıklamayı yaptı:

"Erdoğan gerçekten özür dilediyse, Rusya'nın koşullarının ilk kısmı yerine getirilmiş demektir. İkincisi, biz vurulan uçağın tazminatını ve ölen pilotun ailesine tazminat verilmesini talep etmiştik. Peki, bu durumda ilişkilerin düzelmesi mümkün mü? Evet."

-İtar Tass: "Erdoğan'ın Basın Servisi henüz Putin'e özür konusuna ilişkin açıklama yapmıyor.

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın Servisi Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderilen mektuba ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.”

RUBLE ARTIŞA GEÇTİ

-Komsomolskaya Pravda: "Erdoğan'ın özründen sonra ruble kuru artışa geçti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vurulan Rus uçağı sebebiyle özür dilemesinin ardından ruble kuru artışa geçti.

Basında Erdoğan'ın Putin'e mektup gönderdiği haberlerinin yer almasının ardından, dolar kuru 14 kapek azalarak 65,12 rubleye düştü. Euro kuru ise 74 kapeklik düşüşle 71,74 ruble oldu.

Daha önce petrol fiyatlarının düşmesiyle ruble değer kaybediyordu fakat Erdoğan'ın özür dilemesi ardından istikrara kavuştu.”

-Gazeta.ru: “Türk basın kaynakları Erdoğan'ın özür dilediğini doğruladı

Türkiye Cumhurbaşkanına yakın kaynaklar Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektupta özür dilediğini doğruladı.”

YORUMLAR 30
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    bir insan yanlıs bir iş yaptığı zaman arkasından gidenler bu adam yanlış yaptı demesi gerekir aksi takdirde adaletli biri olmassınız .Hergün müslüman kardeşlerimizin kanını döken bu kafirlerle aranızı iyi tutmakta münafıklıktır.
    Cevapla
  • armadillo 7 yıl önce Şikayet Et
    Özür mözür yok kardeşim.Kendi kendinize gelin güvey olmayın.Yalan haberlerle milleti kandırmayın.Rusya zaten bitmiş durumda.Putin potinlerini giydi yakında gider.Rus halkı kan ağlıyor.Ülkemiz emin ellerde ağlayıp durmayın.Kızdırırsanız Kemala sizi teslim eder sonra görürsünüz kemalın koyunu sonra çıkar oyununu.
    Cevapla
  • rizeli 7 yıl önce Şikayet Et
    doğru bir karar.rusya ile yakınlaşmalıyız.abd ve avrupa en büyük düşmanlarımız
    Cevapla
  • Ramazan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Rusya dostun.
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet, Amerika ya karşı rus kartını oynamak zorundayız bu nedenlede bir şekilde anlaşılması gerekiyordu
    Cevapla
  • Kemalist 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir mahalle kavgası değil kabadayılık la olmaz devlet çıkarı neyse ona göre hareket edilmeliydi vte öyle oldu ben AKP seçmeni değilim amma bence doğru hamle orta Doğu zaten kaynıyor bizim tüm komşu ülkelerle barışı sağlamamız gerekiyor ki en önemlisi Rusya bunların - her şey her iktidar gelir geçer esas olan devlet Başka Türkiye yok
    Cevapla
  • yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    bunu zaten kimse inkar etmiyor ama baştan kabadayılık yapıp sonra özür dilersen bu ülkeninde bir onuru var o zaman özür dileyeceğin hareketler yapmayacaksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı