AK Parti’de çapraz inceleme

AK Parti’de yapılan kapsamlı inceleme sonrası ciddi bulgular bulunan isimler hem teşkilattan uzaklaştırılıyor hem de haklarında yargı süreci başlatılıyor.

AK Parti’de çapraz inceleme
AK Parti’de çapraz inceleme
GİRİŞ 28.09.2016 10:03 GÜNCELLEME 28.09.2016 10:07
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

AK Parti, teşkilata sızmış FETÖ üyelerinin temizlenmesi konusunda hassas bir çalışma yürütüyor. Teşkilatta 17-25 Aralık’taki darbe girişimlerin ardından 2014 ve 2015’te gerçekleştirilen kongrelerde kapsamlı bir temizlik yapılmıştı. 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından bu temizlik yeni bir boyut kazandı. Yeni süreçte üç aşamalı inceleme devreye girerken, üç kriter gözetildi. İşte o aşamalar: 
 
 İLK ÇALIŞMA İLLERDE
 
İllerde 3’er kişilik heyetler oluşturuldu. İl ve ilçe teşkilat başkanları, belediye başkanları ve her ilin milletvekillerinden seçilenler heyet olarak çalışma yürüttü. Teşkilatta FETÖ’yle ilişkisi, iltisağı bulunan isimler belirlendi. İhbarlar, belgeler, araştırmalar derlendi. Tespitler, Genel Merkeze iletildi.
 
 GENEL MERKEZ’DE TEK TEK ANALİZ
 
İllerden gelen bilgiler ve parti yönetiminin çalışmaları, Genel Merkezde üç kişiden oluşan heyete emanet edildi. Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’dan oluşan heyet, bilgileri tek tek analiz ederken, ‘çapraz inceleme’ye tabi tuttu. Bu kapsamda, ihbar ve bilgilerle yetinilmeyerek, o ilin belediye başkanı ve milletvekilleri, Gençlik ve Kadın Kolları yöneticileri de dinlendi, görüşleri alındı. Çalışmalar ‘Güçlü şüphe’, ‘şüphe’ ve ‘zayıf şüphe’ kriterleri göz önüne yapıldı. 
 
SON KARAR BAŞBAKAN’LA
 
Heyetin, üç kriterle yaptığı tespitler ve raporlar, Başbakan Binali Yıldırım ve parti yönetimiyle paylaşıldı. ‘Güçlü şüphe’ olanlar ve bulgularla durumu netleştirilenler partiden uzaklaştırılarak gerekli adli süreçler başlatıldı. Öte yandan teşkilatlara gelen çok sayıda ihbar da tek tek değerlendiriliyor. Yalan ihbarlara yönelik de işlem yapılırken, bu kişilerin teşkilattaki görevlerine son veriliyor. 
 

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 26
  • zigana6161 7 yıl önce Şikayet Et
    AKP İktidarları döneminde yetkilerini kötüye kullan kamu görevlileri tarafından yapılan yolsuzluklarla ilgili, vatandaş tarafında yapılan şikayetlerin İl İdare kurulu kararlarıyla soruşturulmamasının önünü kesen örgütlerin adı nedir???
    Cevapla
  • cemo 7 yıl önce Şikayet Et
    vekillerin danışmanlarına yoğunlaşın...şuanda Aktif eğitimsen üyesi olup istifa etmişler cirit atıyor....
    Cevapla
  • hakan oz 7 yıl önce Şikayet Et
    akparti nin gösterdiği bu cesareti diğerlerinde bekliyoruz gerçi chpkk ve hdpkk temizlik yaparsa ortada m.vekili kalmaz
    Cevapla
  • Ormancı 7 yıl önce Şikayet Et
    Başta Orman Bakanı ve Tarım Bakanı olmak üzere 6-7 bakan değiştirilmeli. Bunların yerine fetöyle mücadele edebilecek. Mevcut kadroyu değiştirebilecek. Özelliklede fetöcü toçbirsenin hakimiyetine girmeyecek. kendi kararlarını kendisi alabilecek iradeli adaletli yeni bakanlar getirilmeli. Bu iki bakanlıkta en büyük tehlike toç birsen ve adamları. buna engel olunmalı
    Cevapla
  • vat. 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir şey ya-pa-maz-lar....yürek ister
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar