Hollande: İslam'la ilgili bir sorun var...

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkede "İslam ile ilgili bir sorun olduğunu" söyledi.

Hollande: İslam'la ilgili bir sorun var...
Hollande: İslam'la ilgili bir sorun var...
GİRİŞ 14.10.2016 02:34 GÜNCELLEME 14.10.2016 02:34
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Hollande, Le Monde gazetesine verdiği mülakatlardan oluşan bir kitapta  "İslam dini karşısında duruşunuz nasıl olacak?" şeklindeki bir soruyu, "İslam'la  ilgili bir sorun var. Buna şüphe yok. Çünkü İslam daha fazla yer ve tanınma talep  ediyor." şeklinde yanıtladı.
 
Fransa'da İslam ve Müslümanlarla ilgili görüşlerini dile getiren  Hollande, "İslam'ın kendisi değil tehlike oluşturan. Asıl sorun teşkil eden,  İslam'ın Cumhuriyet'in (Fransa) içinde bir din olarak ortaya çıkması. Müslümanlar  radikal eylemleri kınamazsa ve imamlar cumhuriyet karşıtı davranışlarda bulunursa  bu durum da sorun oluşturabilir." ifadesini kullandı.
 
Başörtüsüne ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Hollande, Fransa  Cumhuriyeti'nin sembollerinden kadın figürü Marianne'a göndermede bulunarak,  "Bugünün başörtülü kadını yarının Marianne'ı olacaktır. Eğer onun gelişmesi için  şartları sağlarsak, başörtüsünden kurtulacak ve dindar kalarak bir Fransız kadını  olacak." ifadelerini kullandı.
 
Hollande, geçen ay başkent Paris'te düzenlenen "Teröre karşı  demokrasi" sempozyumunda, "Radikallerin provokasyonları ile yapılan baskılar  sonucu Cumhuriyet'in sınırlarının test edilmesine izin vermeyeceğim. Başarmamız  için gereken şey, 'Fransa İslamı'nın inşasıdır." demişti.
 

YORUMLAR 29
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    İslamı bozamayacaksınız hiç ümitlenmeyin. Fransa islamıymış.. Çok beklersiniz!
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    sorunu senin gibi haçlı kafalar hortlatıyor islam barış kardeşlik hoşgörü dinidir bizim türkiyedeki gayri müslümler sorunsuz yaşıyor hatta bizden daha rahatlar sorun senin hastalıklı beyninde
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    başarmamız gereken fransa islamı ifadesi çok önemli yani şunu demek istiyor allahın indirdiği islam tehlikeli islamı bizim istediğimiz çizgiye getirebilirsek o zaman rahat ederiz diyor dahsaı bizim içimizde haçlıları memnun edecek ilahıyatçılar tarikat şeyhleri ve camii hocaları islamın içini boşaltarak haçlıların istediği çizgiye getirmeye çalışıyor haçlılar kimden nefret ediyor kimi bombalıyorsa hak yolda olan onlardır
    Cevapla
  • hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    İslamda sorun yok senin beyninde sorun var
    Cevapla
  • Ezgi 7 yıl önce Şikayet Et
    Fransa İslamını başarmamız lazım ne demek ya?! Kim bu meluna ağzının payını verecek!!! İslamı babalarının oyuncak fabrikasından çıktı zannediyorlar. Bizim dinimiz sizinki gibi konsüllerde toplanan papazların kararı sonucu oluşmadı !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?