Demirtaş, Baluken ve Tanrıkulu'na suç duyurusu!

İçişleri Bakanlığı, DBP Şırnak İl Yöneticisi Külter'in kaçırılması iddiası ile ilgili Demirtaş, Baluken ve Tanrıkulu için suç duyurusunda bulundu.

Demirtaş, Baluken ve Tanrıkulu'na suç duyurusu!
Demirtaş, Baluken ve Tanrıkulu'na suç duyurusu!
GİRİŞ 07.11.2016 16:27 GÜNCELLEME 07.11.2016 16:38
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı tarafından, DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter'in Şırnak'ta kaçırılarak gözaltında tutulduğu, işkence gördüğü ve infaz edilmek istendiği yönündeki iddiaları propaganda aracı olarak kullandığı gerekçesiyle, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Külter'in avukatı Mesut Gerez hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

GEREKÇE: SUÇ UYDURMA

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bulunulan suç duyurusunda Demirtaş, Baluken, Tanrıkulu ile Gerez'in, Türk Ceza Kanunu'nun, "suç uydurma", "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "suç işlemeye tahrik", "kanunlara uymamaya tahrik" ile "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçları ile Terörle Mücadele Kanununun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmaları istendi.

OLAY MİZANSEN

Suç duyurusu dilekçelerinde, Külter'in kaçırılması olayının bir mizansen olduğu, hedefin Türkiye Cumhuriyetini zan altında bırakma, vatandaşlar arasında infial oluşturma amacı taşıdığının anlaşıldığı belirtilerek, devleti ve güvenlik birimlerini hedef alan bir kampanya yürütüldüğü kaydedildi.

 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 30
  • Telli 7 yıl önce Şikayet Et
    Vayy be kimderdiki hdpkkchp aynı yoldalar hainlikte en önde olmak ortak noktaları...
    Cevapla
  • Ala 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu chp hdp lilerin hepsini idam edin ülke 10 yıl içinde süpergüç olur bunlar ülkenin en azılı düşmanları bunlar ülkeye zarar ve yavaşlatmak İçin insanüstü çaba gösteriyorlar.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir düşünür yolda giderken kedinin kuyruğuna basmış ve kedi miyav demiş. Düşünür enteresan demiş. Kedinin kuyruğu ile ağzı arasında bir bağlantı varki kuyruğuna basınca ses ağızdan çıkıyor demiş.HDP ye baskın yapılıyor ses CHP den çıkıyor.
    Cevapla
  • test 2023 7 yıl önce Şikayet Et
    bu düşünür acaba bunların üst aklı olmasın....
    Cevapla
  • Burdayiz. 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabi bu tür propagandaların bir bedeli olmalıydı.
    Cevapla
  • Aşağılayan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin hakkınızdan ancak erdoğan gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir