O madde tasarıdan çıkarıldı!

Adalet Komisyonu'na çekilen cinsel istismar düzenlemesi, komisyonda yapılan oylama sonucu, oy çokluğuyla tasarıdan çıkarıldı.

O madde tasarıdan çıkarıldı!
O madde tasarıdan çıkarıldı!
GİRİŞ 23.11.2016 13:24 GÜNCELLEME 23.11.2016 13:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

TBMM Adalet Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı toplantıda Türkiye'nin günlerce tartıştığı cinsel istismar düzenlemesi de gündeme geldi.

Toplantının başında kısa bir konuşma yapan Bozdağ, "Aslında getirdiğimiz düzenleme tek bir tecavüzcüyü bile kapsamıyordu ama yanlış anlaşıldı. Biz de bunu iyi anlatamadık. Toplumda oluşan tepki nedeniyle bu düzenlemeyi geri çekiyoruz" ifadelerini kullandı. Yapılan oylama sonucu oy çokluğuyla önerge tasarıdan çekildi. 48 maddelik yasada bir madde üzerinde kamuoyunda tartışma olmuştu. Bunun üzerine AK Parti yasayı yeniden Komisyon'a çekme kararı almıştı.

YORUMLAR 7
  • Fehmi Doğan 7 yıl önce Şikayet Et
    Azınlık çoğunluğa hükmetti.Vatandaşa yazık oldu.Nilahsız yaşamaya devam denilmiş oldu.
    Cevapla
  • Mağdur 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya neden istediğiniz gibi anlıyorsunuz ya her şeyi hep elinize malzeme çıkarmaya çalışıyorsunuz.bu düzenleme ile asıl gerçek suçlu tecavuxculer içerde kalıp cezasını çekecekti.onca suçsuz iftira ile yatanlar var ya onlar neolacak.yeter artık sizlerin ...Kuru tabiki böyle konuşmak kolay.elini vijdanına koy
    Cevapla
  • Fehmi Doğan 7 yıl önce Şikayet Et
    Küçük yaşta evlenmek yasak bunun dışında herşey serbest. istersen yaşı 14 olsun. sevişmek, öpüşmek flört yapmak birlikte yaşamak serbesttir.
    Cevapla
  • Leman 7 yıl önce Şikayet Et
    isabet olmuş.3 bin aileyi sevindireceğiz diye halkı karşınıza almayın.Af yerine çocukları kendi rızası dışında küçük yaşta başlık için çıkarları doğrultusunda kullanan aileleri ve kişilere ceza verin.
    Cevapla
  • derin vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu tasarıyı yapacagınıza yenı ceza evi yapın daha mantıklı. her tasarı geldı meclise taşerondan bi haber çıkmıyor. bi vatandaş olarak başkanlıktan önce gecmeli derim. bu konuyu açığa kavuşturun halka kulak verin. kaç bakan değişti gelen oyalıyor. reis bu işi yapmasa başkalarından hayır gelmez.
    Cevapla
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok gereksiz, saçma bir düzenleme idi. Bahsedilen mağdur kişilerin çoğu roman. Romanların CHP'li vekili bile karşı çıkarken neden siz böyle bir adım atıyorsunuz? Bırakın mağdurlar ona gitsin.
    Cevapla
  • Fehmi Doğan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazık oldu.bu kadar mağdur Can Dündar kadar değerleri olmadı.bunlar casusluk yapmadılar.vatan hainliği de yapmadılar. Birlilte yaşamak serbest evlenmek yasak Gençler,Flört de serbesttir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız