Teröre destek verip devleti soymuşlar

Türkiye’deki belediyeleri inceleyen Sayıştay raporu tamamlandı. Rapora göre, terör örgütü PKK’ya destek veren belediye yönetimleri usulsüzlükler bir yana devleti de soymuş.

Teröre destek verip devleti soymuşlar
Teröre destek verip devleti soymuşlar
GİRİŞ 26.11.2016 12:56 GÜNCELLEME 26.11.2016 12:56
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Sayıştay’ın Türkiye genelindeki belediyelerdeki incelemelerini tamamladı. Yapılan incelemede en çok usulsüzlük ve yolsuzluğun HDP’li belediyelerde yapıldığı tespit edildi. Terör örgütü PKK’ya destek veren belediye yönetimleri bir yandan da devleti soymuş. Kamu mallarını ihalesiz peşkeş çekmiş, kira toplamamış, vasıfsız elemanları şube eş müdürü yapıp yüklü maaş ödemiş.  Yolsuzluğun en çok döndüğü belediye ise kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi! İşte HDP’li belediyelerde tespit edilen o usulsüz işlemler: Sur Belediyesi’nde memur olarak çalışanların maaşından her ay 20 TL kesilerek Sarmaşık Derneği’ne aktarılması yönünde bir düzenleme yapılmış.

Paralar cukka!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: 11 personel, yükselmeye tabi olmayan bir kadro olan ‘daire başkanı’ kadrosuna atanmış. Kurumda görev yapan 1 personel ilçe belediyesinde atandığı kadroda 10 gün çalıştıktan sonra da ‘şube müdürü’ kadrosuna atanmış. Bazı ilçe belediyelerinin tahsil ettikleri 560.715,70 TL otopark bedelleri ise, Büyükşehir Belediyesi’nin otopark hesabına değil, Bağlar ve Ergani Belediyesi’nde 76.700,00 TL olduğu tespit edildi.

Müdürlüklere ‘eş müdür’ atamışlar 

Siirt Belediyesi: Belediyenin müdürlüklere ‘vekaleten’ müdürler atadığı, bütün harcamaları da bu müdürlerin yaptığı raporlandı. Memurlardan her ay 20 lira kesinti yapıldığı, kesilen paraların derneklere aktarıldığı tespit edildi. Van Büyükşehir Belediyesi: Yol yapım işi için aldığı malzemeye iki milyon lira fazladan para ödediği tespit edildi.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 31
  • ertuğrul gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    idam gelsin artık bekliyoruz AB umrumuzda değilsiniz canınız cehenneme sizin tabirinizle
    Cevapla
  • burak can 7 yıl önce Şikayet Et
    hainlere,teröristlere idammmm, idammmm,idammmmmmmmmmmmmm
    Cevapla
  • VATANDAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların devlete zararları yeni bilinen bişey değil ne çıktıysa garibanın cebinden çıktı onların elektiriğini bile yıllardır vatandaş ödüyor geçmişin hesabı ne olacak...
    Cevapla
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar dünyaya zarları var bunların neslini yok etmek lazım.
    Cevapla
  • sadettin 7 yıl önce Şikayet Et
    cezalar caydırıcılıktan öte mükafat gibi şu dünyada yapan yapanın yanına kar kalıyo ve sonuç ortada hangi eliyle çalmış kolunu dibinden kes bakıyım hırsızlık oluyormu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı