Ankara'da en kritik görüşme!

Ak Parti ve MHP liderleri bugün Çankaya Köşkü’nde mini anayasa değişikliğindeki son durumu ele alacak.

Ankara'da en kritik görüşme!
Ankara'da en kritik görüşme!
GİRİŞ 01.12.2016 06:23 GÜNCELLEME 01.12.2016 06:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile yürütülen Anayasa değişikliği sürecinde en kritik görüşmeyi bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü’nde yapacak. İki liderin anlaşması halinde metnin bugün kamuoyuna açıklanabileceği ifade edilirken teklifin Ak Parti ve MHP ortak imzası ile Meclis’e sunulup sunulmayacağına da bu toplantıda karar verilecek. 

Yıldırım, Bahçeli ile bugün saat 14:00’te Çankaya Köşkü’nde bir araya gelecek. Bahçeli’nin ekim ayı başında TBMM grup toplantısında Ak Parti’ye yaptığı anayasada değişiklik paketinin Meclis’e sevk edilmesi çağrısının ardından başlayan yeni anayasa ve başkanlık tartışmaları çerçevesinde Yıldırım ile Bahçeli üçüncü kez bir araya gelecek.

Bahçeli’nin 11 Ekim’de grup toplantısında yaptığı çıkışının ardından Yıldırım, 17 Ekim’de Bahçeli ile baş başa görüşmüştü. Bahçeli 3 Kasım tarihinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmişti. İki lider tabloyu daha da netleştirmek için 10 Kasım’da bir araya gelmiş ve iki parti arasında ortak çalışma da resmen başlamıştı.

Yürütülen müzakerelerin ardından iki lider bugün bir kez daha masaya oturacak ve mini anayasa paketine son şeklini verecek. Görüşmenin ardından ortak bir metnin kamuoyuna açıklanabileceği de ifade edilirken, teklifin Meclis’e sunulmasının ardından kamuoyuna açıklanabileceği de kaydediliyor. Bugünkü zirveden anlaşma çıkması durumunda teklifin Ak Parti ve MHP ortak imzası ile Meclis’e sunulması da bekleniyor.

İKİ KONUDA PÜRÜZ!

Ak Parti ile MHP arasındaki görüşmelerde iki konuda pürüz çıktığı kulislere yansımıştı. MHP, Cumhurbaşkanı’nın parti üyesi olmasına karşı çıkmıyor ancak “parti genel başkanı” olmasına itiraz ediyor. Ak Parti ise “farklı güç odağının oluşabileceği” endişesi ile bu öneriye mesafeli duruyor. MHP ayrıca, Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açılabilmesi için 276 milletvekilinin onayını yeterli buluyor.

Ak Parti ise 367 vekilin oyunun aranması gerektiğini savunuyor. Bu konudaki pürüzlerin de bugünkü görüşmenin ana konusu olacağı ifade ediliyor. Ak Parti ile MHP arasında milletvekili seçiminin yeniden 5 yıla çıkarılması konusunda ise mutabakat bulunuyor. Yeni sistemin Meclis’te kabul edilmesi halinde sistem 2019’daki seçimlerin ardından hayata geçirilecek.

YORUMLAR 8
  • Adler 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk Milliyetçi Milletin Partisi bu bunlar....
    Cevapla
  • uzaklar 7 yıl önce Şikayet Et
    bundan bir kaç gün öncesi iran la yeni anlaşmalar gelişmeler yeni politikalar geliştirilmesinin gerektiği yazılırken bugün bu açıklama ne anlama geliyor hangisi doğru
    Cevapla
  • Ftm 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır demokrasi diye diye parlamenter sistemle güdüldük evet güdüldük çünkü batı bizi güttü hala da gütmeye çalışıyor. Artık yeter tek baş tek ses olsun, milletin dediği olsun! Batı başkanlığı istemiyorsa doğru yoldayız demektir zaten yeter artık şu anayasayi da başkanlığida çıkarın artık!
    Cevapla
  • no comment 7 yıl önce Şikayet Et
    bence Hükümet , MHP 'ye fazla bel bağlamamalı.Çünkü mecliste 330 bulunulabilir,ancak referandumda MHP seçmeninin katkı sağlıyacağını düşünmüyorum.Etrafımdan gördüğüm kadarıyla Bahçeli'nin MHP tabanında çok karşılığı kalmamış gibi.
    Cevapla
  • omer 7 yıl önce Şikayet Et
    parti başkanı olan bir başkan, güçler arılığı ilkesine ters dir. Yasama Yürütme ve Yargı birbiri denetleyen kurumlar olup, Birbirinden tamamen bağamsız şekilde oluşturulmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...