Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a karşı plan

2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin Baykal'ın Akşener ve Ahmet Türk'lü planlarına karşı CHP'nin hazırlık içinde olduğu ortaya çıktı

Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a karşı plan
Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a karşı plan
GİRİŞ 04.05.2017 06:38 GÜNCELLEME 04.05.2017 06:40
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

CHP’nin eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için “Ya aday ol ya bırak” sözleriyle başlayan tartışma sürüyor. Baykal’ın 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi için PASOK ile Ahmet Türk ve Meral Akşener’li iki model önerisi parti yönetiminde karşılık bulmadı.

İLK ADIM KAYGILARIN TESPİT EDİLMESİ

CHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın verdiği bilgiye göre CHP yüzde 49’luk ‘hayır’ oylarını koruyarak büyütmeye yönelik üç aşamalı bir yol haritası üzerinde çalışılıyor. Buna göre CHP, yüzde 49'luk Hayır cephsini bir arada tutacak bir dil arayacak ve son olarak da referandumda Evet diyen kesimin desteğini alabilmek için çalışmalar yürütecek.

KİŞİ DEĞİL İLKELER ÜZERİNDE TARTIŞMA

Bu dönemde isim tartışmanın sakıncalar yaratacağını savunan Bülent Tezcan, şunları söyledi:

“Bu çalışmalar Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde yürütülüyor. Bunu bırakıp isimler üzerinde tartışma sürdürmek süreci tıkamaktan öte bir işe yaramaz. Sayın Genel Başkan mevcut siyasi tablo içerisinde bu sorumluluğu taşıyacak ve bunun öncüsü olacak tek liderdir. Temsil ettiği tabanın genişliği, kampanya süresindeki liderliğini de dikkate aldığımızda tartışılmaması gereken tek isim Sayın Genel Başkan’dır. Şu aşamada Sayın Kılıçdaroğlu, kişiler üzerine bir tartışma yürütmek yerine, ilkeleri belirleyerek başarıya odaklı bir çalışmanın hazırlığında. Bütün partililer olarak yapmamız gereken de bu çerçevede isim tartışmalarıyla süreci erken bir ayrışma noktasına taşımak değil, yöntemi ve ilkeyi tespit eden ortak noktaları ön plana çıkartan bir tarzı geliştirmektir. Şu anda bununla meşgulüz.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 15
  • milyos 15 6 yıl önce Şikayet Et
    gelin Tayyip başkan etrafında birleşin % 75-85 ler ile büyüterek iktidar olun
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    fetö den talimat gelmeden kılıçtaroğlu o makamı bırakmaz
    Cevapla
  • ASİLBEY_ÇUBUK06 6 yıl önce Şikayet Et
    Azıcık insanlıktan nasibini alan insan olsa ne milletvekili olurdu,nede partisinde bundan sonraki gelişmelerde rol üstlenmek girişiminde bulunmazdı. Yapılması gereken nedir biliyormusunuz. O zatın parti ile ilişiğini kesmek hen parti içinden,hemde parti dışından Kılıçtaroğluna puan kazandırır.O zat kim derseniz anlayan anladı.
    Cevapla
  • Nesrin Dede 6 yıl önce Şikayet Et
    chp Osmanlı taktiği kullanmadığı için başarı elde edemiyor. Kardeş kavgası yapmaları lazım. Kim sağ kalırsa hükümdarlığı ele geçirir. Yoksa böyle çelimsiz, cılız başkanlara kalırlar. Yaaaa.
    Cevapla
  • okan 6 yıl önce Şikayet Et
    kimle ortak ortak oldukları belli. peh komik olmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!