AK Parti MKYK üyeleri kimdir? MKYK ve MYK nedir?

21 Mayıs pazar günü itibariyle AK Parti MKYK ve MYK listeleri açıklandı. Peki yeni dönemde hangi isimler yer aldı? MYK ve MKYK nedir? MKYK kimlerden oluşuyor? MYK üyeleri kimler? İşte ayrıntılar..

GİRİŞ 23.05.2017 09:13 GÜNCELLEME 23.05.2017 10:54

Merkez Karar Yönetim ve Kurulu, AK Parti'nin en yüksek karar organıdır. Üöüncü Olağanüstü Kongresi'ni yapan AK Parti Kongresi'nde MKYK listesi de belirlendi. İşte 2017 yılı itibariyle AK Parti MKYK listesine giren yeni isimler ve tüm detaylar...

MYK NEDİR?

AK Parti'nin 50 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu içinden Genel Başkan yakın çalışma arkadaşlarını belirliyor ve parti yönetimi bu isimlerden oluşuyor. Grup Başkanvekillieri ile kadın, gençlik kolları başkanları da MYK'nın doğal üyeleri arasında yer alıyor. 

MKYK NEDİR?

Ak Parti'nin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'dur. 50 kişiden oluşan MKYK üyeleri kongre delegeleri tarafından seçiliyor.Genel Başkan yakın çalışma arkadaşlarını bu MKYK üyeleri arasından belirliyor. MYK üyeleri parti yönetimini oluşturuyor. MKYK'ya seçilenler bakan olur ya da başka görevlere atanırsa üyelikleri devam ediyor ancak MYK üyesi olamıyorlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!