Kılıçdaroğlu Barzani konusunda neden sessiz?

Barzani'nin Kuzey Irak'ta yaptığı korsan referanduma CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sessiz kalması tepki çekti.

Kılıçdaroğlu Barzani konusunda neden sessiz?
Kılıçdaroğlu Barzani konusunda neden sessiz?
GİRİŞ 03.10.2017 09:56 GÜNCELLEME 03.10.2017 09:57
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

7 Haziran sonrası yaşanan terör olaylarında “Niye terörle mücadele edilmiyor?” sloganları atan CHP, PKK bitme noktasına gelince “Siviller öldürülüyor” yalanına başvurdu. Hükümet, Barzani’ye destek verirken karşı çıkan CHP, şimdi de Barzani’nin referandumunu savunur duruma gelerek pes dedirtti. 

KILIÇDAROĞLU NEDEN SUSKUN?

Barzani, Türkiye'nin çok sert tepkisine rağmen Kuzey Irak'ta sözde bağımsızlık referandumu yaptı. Korsan referandum için Türkiye'de HDP hariç her parti sert tepki gösterirken CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu'nun ise sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı.

İsrail ve ABD'nin desteklediği referanduma tepki göstermeyen Kılıçdaroğlu'nun  ABD ve İsrail'e şirin görünme çabasında olduğu yorumları yapıldı.

CHP'Lİ ÖZEL BARZANİ'NİN KANALINA KONUŞTU

Barzani’nin Türkiye’de yayınına son verilen kanalı Rudaw’a konuşan Özgür Özel, referanduma tümden karşı olmadıklarını ifade ederek, “Bizim tavrımız şuydu: Bir referandum yapılacaksa bütün Irak’ın özgürce karar vereceği bir referandumun her zaman doğru bir karar olabileceğini söyledik” dedi. Bununla da yetinmeyen Özel, Türkiye’yi de şikâyet etti. Ayrıca hükümetin Barzani’yi desteklemesine karşı duran CHP’nin bir anda Barzani’ci kesilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Tablo, CHP’de gruplar arası çatışma olup olmadığı ya da Türkiye karşıtlarının talimatıyla hareket edilip edilmediği sorularını akıllara getirdi. 

 

YORUMLAR 39
  • hakkari 6 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin tabiatı bu ki zaten. nerede Türkiye zararına bir durum var onu destekler. ama bu kirli Emel’leriyle beraber yok olup gidecekler elbet.
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye´nin hicbir hayati konusunda tek kelime etmemistir. Bazi yorumcularin da yazdigi gibi, birileri gereken notlari yazip eline vermedik ce tek kelime etmez. ETMEZ. TEK KELIME ETMEZ. Fakat Türkiye´yi uluslar arasi kurum ve kuruluslara sikayet etmesini cok iyi bilir.
    Cevapla
  • seda 6 yıl önce Şikayet Et
    o belediye başkanlarının istifası ile meşgul
    Cevapla
  • Ahmet TUNA 6 yıl önce Şikayet Et
    Kan çekiyor.
    Cevapla
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: bunca yapılan ikilem,, iki yüzlülük ,, sizlerin helakına neden olacak. sizler ise buna politika diyorsunuz. biz ise politikaperest diyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı