Erdoğan'dan vize krizi açıklaması! Sebebi o'dur

Sırbistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili "sebebi büyükelçidir" dedi.

Erdoğan'dan vize krizi açıklaması! Sebebi o'dur
Erdoğan'dan vize krizi açıklaması! Sebebi o'dur
GİRİŞ 13.10.2017 06:06 GÜNCELLEME 13.10.2017 06:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan'da gerçekleştirdiği kritik temaslar sonrası dönüş yolunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD ile başlayan vize krizine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'den tutuklanan Topuz hakkında da açıklamalarda bulundu.

(ABD’yle vize krizi konusunda iki ülke Dışişleri Bakanlarının görüşmesi yumuşama belirtisi mi)

Sayın Dışişleri Bakanı (Tillerson) Dışişleri Bakanımıza ‘Komisyon oluşturalım’ demiş. ‘Nasıl bir adım atalım ki bu sıkıntıları aşalım’ demişler. Onun için bu komisyonun nasıl olacağına ilişkin metni bizim tarafa ileteceklerdi. (Bakan Mevlüt Çavuşoğlu: Büyükelçiyi aramışlar ‘bildireceğiz’ demişler.)

(Tutuklu ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un avukatı ile görüşmesi bir adım olabilir mi?)

10 EKİM'E KADAR MÜRACAAT OLMADI

Ayın 4’ünde tutuklama oldu. Bana gelen bilgilere göre ayın 4’ünden 10 Ekim’e kadar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılmış bir görüşme müracaatı yoktur. Ne aile tarafından ne de avukatları tarafından. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum. Böyle bir şey olursa zaten tavrımız bellidir. Ailesi de avukatı da elbette görüşebilir.

(ABD’yle komisyon kurulunca kriz aşılma yoluna girecek mi)

"MİSİLLEME OLAMAZ"

Bir defa krizin sebebi büyükelçidir. Zaten 2-3 gün içinde de gidiyor. Biz niye hemen mütekabiliyet kuralını işlettik? Burası Türkiye. Kabile devleti değiliz. ‘Bizim büyükelçiliklerimizde, konsolosluklarımızda çalışan Türk personeli gözaltına almak, tutuklamak böyle bir şeyin olmaması lazım. Bunlar aramızdaki sözleşmelerde yer almalı…’ tarzında bir yaklaşım olamaz.

(Topuz’a tutuklamanın bir misilleme olduğu, hukuki olmadığı iddiaları)

Türkiye bir hukuk devletidir, misilleme olamaz. Ama onların neler yaptıklarını da biliyoruz. Örneğin benim vatandaşım eşiyle beraber kapılarına gitmiş, gözaltına almışlardır. İki yıl oldu neredeyse daha mahkemeye çıkarmadılar. Kefalet, onu da kabul etmiyorlar. Arkadan Halkbank Genel Müdür Muavini 6 kere ABD’ye giriyor, çıkıyor; 6. veya 7. girişinde tutukluyorlar. Benim 13 korumamla ilgili gözaltı, tutuklama kararı çıkarıyorlar.

Üstelik, bunların bir kısmı ABD’ye hiç gitmemiş. Bir kısmı orada eşimin yanında, olay yerinde bile değil. Bunları bana izah edemiyorlar. Öbür taraftan, terör örgütünün bana saldıran bir iki elemanını göstermelik olarak alıyorlar ama, o saldırganlara karşı çıkmış vatansever vatan evlatlarından iki kişiyi alıyorlar. Onlar hâlâ içeride, PKK’lılar ise bırakılmış durumda. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil..

"15 TEMMUZ OLAYININ FAİLLERİ ORTAYA ÇIKIYOR"

Bütün bunlardan sonra FETÖ olayı çok daha farklı bir yere doğru bir zemin tespit ediyor kendine. Bu zemin de şu: 15 Temmuz olayının failleri ortaya çıkıyor. Konsolosluklarının içerisinde FETÖ faili ajanlar bulunuyor. Bunlar diplomat değil, bunlar ajan. Benzer ajanlar şu anda Amerika’da da var. O ajanlar da Kongre ile çok sıkı ilişki içinde. Bütün bunlar bir gerçek olarak ortada.

Zaten FETÖ’nün baş ajanı Pensilvanya’da. Buradan 170 devleti yönetiyor. Bütün bunlara rağmen ABD’nin bu işlerde seyirci kalmaya devam etmesi, kusura bakmasınlar, stratejik müttefikle bağdaşan bir tavır olarak değerlendirilemez. Suriye’de bir terör örgütüne, 3 bin 500’ü aşkın TIR silah verdiler. Bu yaptıkları, Kuzey Suriye’deki terör koridorunu güçlendirmekten başka bir şey değildir.

YORUMLAR 7
  • ismail hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    abd bir büyükelçisi için neler yapıyor biz neden duruyoruz. neyi bekliyoruz. hükümet izlediği ve izliyeceği yol haritasında tutarlı ve istikrarlı olmazsa 2019 zor bir dönem olacak.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz gweçmişte olduğu gib abd nin eseridir konsolosluk ve abd yargılansın
    Cevapla
  • meço 6 yıl önce Şikayet Et
    sen nasılsın şabalap bir adamsın hem abd'nin yaptığı bir sürü yanlışları söylüyorsun ondan sonra tutup bir emir kulu olan büyük elçiyi sorumlu tutuyorsun .Kendi ağzınla söylüyorsun koskoca amerika diye koskoca amerika bir memurunun sözünemi bakacak yoksa kendi devlet politikasınımı işletecek.
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    meço şabalap sensin ve senin gibi zerre kadar siyaset bilmeden yorum yapan cahillerdir. Bu na diplomaside köşeye sıkıştırma denir.
    Cevapla
  • Murat KARAGÖZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Küçük elçi
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    egerki ben yalancı isem bu konuya sayın dünya lideri Recep Erdogan el atsın ve görsün milyonlarca insanın devlete borcu olmadıgı var ama orda görülcek internetde milyonlarca insnaların devlete borcu oldugu görülcek bu milyoblarca insanlarda borcumuz yok devleteimize diyecek ama bunu yapan kim ise oblarıda bulmak kolay olacak şuan sadece bakılcak Türkiye halıkın borcu herkez devlete borclu çıkacak bunuda Dunya lideri sayın Recep Erdogan çözer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı