Dışişleri Bakanlığı'ndan Katalonya açıklaması

Dışişleri Bakanlığından Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık ilanına ilişkin açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Katalonya açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan Katalonya açıklaması
GİRİŞ 27.10.2017 22:12 GÜNCELLEME 27.10.2017 22:19
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığının Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık ilanına ilişkin açıklamasında, "Anayasal meşruiyeti bulunmayan, gerginliğe ve tırmanmaya yol açabilecek bu tek taraflı kararda ısrar edilmemesini, demokrasi çerçevesinde ve hukukun üstünlüğü temelinde çözüm bulunmasını temenni etmekteyiz. İspanya'nın toprak bütünlüğü ile anayasaya ve İspanya halkının iradesine saygıyı esas olarak görmekteyiz." denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

İspanya'da Katalunya Özerk Bölgesiyle ilgili yaşanan gelişmeleri yakından izlemekteyiz.

Katalunya Özerk Bölgesi Parlamentosu'nun bugün öğleden sonra aldığı bağımsızlık ilanı kararı doğru yönde atılmış bir adım teşkil etmemektedir. İspanya'nın toprak bütünlüğü ile Anayasa'ya ve İspanya halkının iradesine saygıyı esas olarak görmekteyiz. Parlamento'nun tek taraflı kararının İspanya Anayasası ve kanunlarıyla bağdaşmadığını, İspanya ve bölge halkının iradesini yansıtmadığını değerlendirmekteyiz.

Anayasal meşruiyeti bulunmayan, gerginliğe ve tırmanmaya yol açabilecek bu tek taraflı kararda ısrar edilmemesini, demokrasi çerçevesinde ve hukukun üstünlüğü temelinde çözüm bulunmasını temenni etmekteyiz.

'DOST VE MÜTTEFİK İSPANYA...'

Türkiye, dost ve müttefik İspanya'nın hükümet ve kurumlarının bu sınamayı aşabileceğinden kuşku duymamakta ve bu yöndeki çabalarını desteklemektedir.

YORUMLAR 93
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz kitabın ortasından konuşup bu açıklamaları yapınca sanki bize aynı dürüstlükte mi davranılıyor? Verelim Katalonyaya, Korsikaya, Bavyeraya desteği. BUnların hepsi tarihte ayrı bir prenslik yani devletti. Bizdeki PKK veya Barzani gibi değil. Ulus devlet faşizmiyle yok sayılıp dilleri devletleri unutturulmaya çalışılan onlarca grup var Avrupada. Hanghisi kıpraşıyorsa yapıştıralım desteği. Onlar kalkıp Kürtlerin, Barzaninin, PYDnin kendi geleceğini tayin hakkı var derken İslam ülkeleri de aynısını Katalonlar için desin.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    aynısı ırakta yaşanıyor ırakın bütünlüğü esas değilmi batıdan ses yok suriyede aynı
    Cevapla
  • guney 6 yıl önce Şikayet Et
    açıklamayı böyle yapıp alttan alttan tüm avrupada ki azınlıkları bağımsızlık için kışkırtmak gerek...
    Cevapla
  • bize yaptiklari gibi 6 yıl önce Şikayet Et
    trakya
    Cevapla
  • Ülkü 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle olaylar önce onların başına gelsinki verecekleri tepkileri görelim sonra bizim ülkedede asalaklar baş kaldırmaya kalkarsa avrupa yok laiklik yok insan hakları diyemesin
    Cevapla
  • sİHİRBAZ 6 yıl önce Şikayet Et
    iŞTE benim ülken beklediğim gibi davrandan ülke bütünlüğünü korumak lazım birkaç asi baş kaldırdı ülke bölünmez bunu dünyaya gösterdin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı