AKP ve CHP'nin seçim sloganları

Aday listelerini YSK'ya sunan siyasi partiler, yaklaşık 1.5 ay boyunca yürütecekleri seçim kampanyaları için de kolları sıvadı. İşte partilerin miting programları..

AKP ve CHP'nin seçim sloganları
AKP ve CHP'nin seçim sloganları
GİRİŞ 07.06.2007 01:00 GÜNCELLEME 07.06.2007 01:00
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

AKP 50 ilde seçim mitingi düzenleyecek CHP ise yaklaşık 60 ilde seçmenle buluşacak. Partilerin seçim mitingleri konusunda önündeki en önemli engeli yaz sıcağı oluştururken, CHP bu engeli gece mitingleri ile aşmaya hazırlanıyor. Gece mitingleri yasağı ile düzenlenecek konser programları ile aşılacak. AKP, cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle başlayan krizi taşıyacak ve “şimdi demokrasi zamanı” sloganı ile seçmenin karşısına çıkacak. CHP ise mitinglerde “CHP iktidarında; halkı ezdirmeyeceğiz, ülkeyi soydurmayacağız, devleti böldürmeyeceğiz” diyecek. CHP, seçim mitinglerinde DSP'nin “Solda yürek var”, “sol umut son umut” sloganlarını da gündemine aldı.

ERDOĞAN YOLLARA DÜŞECEK

Tek başına iktidar hedefiyle seçimlere hazırlanan AKP'de, aday listelerinin ardından yaşanan şok ve küskünler de aşılırken, partinin gündeminde artık seçim mitingleri ve yaklaşık 1.5 ay boyunca yürütülecek seçim kampanyası bulunuyor. Başbakan Erdoğan, adaylardan ve teşkilatlardan özellikle “KÖYDES” ve “BELDES” projeleri ile hükümetin 4.5 yıllık icraatının halka iyi anlatılması talimatı verirken, kendisine de gittiği her ilde bu projeleri ve icraatları dile getirecek. AKP'nin seçim miting programında ise 50 il bulunuyor. Erdoğan seçime kadar 50 ilde miting düzenleyecek ve seçmenle buluşacak. Erdoğan'ın miting yapacağı iller arasında Güneydoğu ve doğu illeri de bulunurken Başbakan, her bölgedeki büyük illere yönelecek ve buralarda miting gerçekleştirecek. AKP'de aday listesinin YSK'ya sunulmasının ardından adaylar seçim çalışmalarını yürütmek üzere bölgelerine dağılırken, birçok il ve ilçede de seçim büroları kiralanıyor.

AKP KÖŞK KRİZİNİ MEYDANLARA TAŞIYACAK

Seçim sloganını “şimdi demokrasi zamanı” olarak belirleyen AKP, Köşk seçimiyle başlayan ve Anayasa Mahkemesi'ne kadar uzanan krizi de meydanlara taşıyacak. AKP, cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle yaşananlar konusunda ana muhalefeti seçmene şikayet edecek .

EKONOMİ SLOGANI “IMF'SİZ TÜRKİYE”

AKP'nin ekonomi konusundaki sloganı ise “IMF'siz Türkiye” olacak. 4.5 yıl boyunca IMF ile ilişkileri sonlandırmak konusunda başarılı olamayan AKP, bu seçimde de IMF kozunu oynayacak ve borçların ödenerek ilişkilerin sonlandırılacağı sözünü verecek.

50 MİLYON YTL HARCAYACAK

Partinin kuruluşundan bu yana seçim kampanyalarını organize eden Arter Reklam ile bu seçimde de kampanyasını yürütecek olan AKP, seçim bütçesini ise 50 milyon YTL olarak belirledi. Bu bütçenin bir kısmı miting ve diğer harcamalar için bir bölümü de teşkilatların seçim kampanyası boyunca yapacağı etkinlikler için ayrıldı.

CHP'NİN HEDEFİ DE TEK BAŞINA İKTİDAR

AKP'nin yanı sıra 22 Temmuz seçimlerinin iddialı bir başka partisi de CHP. Aday listeleri telaşının sona ermesinin ardından seçim kampanyasını hızlandıran CHP, SHP ve DSP'nin seçimlere katılmamasından da faydalanarak gözünü tek başına iktidar hedefine dikti. DSP ile sağlanan işbirliğinin seçim sandığına olumlu yansımasını bekleyen CHP, en az 60 ilde miting düzenlemeyi planlıyor. Seçimin yaz sıcağına denk gelmesi nedeniyle formül arayan CHP, çözümü gece mitinglerinde buldu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın söylediği gece mitingleri konusundaki engel ise düzenlenecek konser programları ile aşılacak. CHP seçim müziği arayışını da sürdürüyor. Bir önceki seçimlerde sağa yakın sanatçı Uğur Işılak'ın “Haydi Anadolu” şarkısını kullanan CHP'de, bu kez sol eğilimli sanatçılar gündemde. Türk Halk müziği sanatçısı Sadık Gürbüz'ün “Şimdi CHP zamanı” adlı şarkısının yanı sıra Cumhuriyet mitinglerinde de öne çıkan “Güzel günler göreceğiz çocuklar” ve “10. yıl Marşı'nın alanlarda çalınması bekleniyor.

EN YÜKSEK SEÇİM BÜTÇESİ CHP'DE

22 Temmuz seçimleri için 80 milyon YTL ile en yüksek seçim bütçesini ayıran CHP, seçim kampanyasını Saatchi& Saatchi ile yürütecek. CHP seçim mitingleri içinse tır kiralayacak. Stoklardaki 1.5 milyon flamaya ek olarak 4 milyon daha flama yaptıracak olan CHP, rozet, poster, afiş çalışmalarını da sürdürüyor.

CHP'NİN SEÇİM SLOGANLARI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçime kadar olan sürede her güne iki hatta üç miting sığdırmaya çalışacak. CHP'nin seçim sloganı ise “CHP iktidarında; halkı ezdirmeyeceğiz, ülkeyi soydurmayacağız, devleti böldürmeyeceğiz” olacak. CHP, seçim mitinglerinde DSP'nin “Solda yürek var”, “sol umut son umut” sloganlarını da gündemine aldı.

SEÇİM BEYANNAMELERİ HAZIRLANIYOR

Seçim kampanyalarının yanı sıra partilerde seçim beyannamesi hazırlığı da devam ediyor. AKP'de Başbakan Erdoğan yakın kurmayları ile beyanname hazırlığını sürdürürken, partinin önümüzdeki dönemde vitrini oluşturacak olan Ertuğrul Günay ve Zafer Çağlayan'ın da beyanname çalışmalarında yer aldığı belirtiliyor. Günay ve Çağlayan'ın yanı sıra, 22 Temmuz seçimlerinde aday olmayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in de beyanname çalışmalarına katıldığı belirtiliyor.

CHP ise seçim beyannamesine son şeklini MYK toplantısında verecek. CHP'nin beyannamesinde ise “3.5 milyon yoksula vatandaşlık hakkı ödemesi, her yıl 1 milyon 200 bin yeni istihdam, 1 milyon üniversiteliye 250 YTL'lik ‘Eğitimde Yaşam Desteği', IMF ile ilişkiler son bulacak, bankalardaki yabancı payı toplam yüzde 35'le sınırlandırılacak, asgari ücretli vergiden muaf olacak” gibi vaatler bulunuyor.

ANKA

YORUMLAR 51
  • samet çiftçi 16 yıl önce Şikayet Et
    ali özdemire . yaşadında neden hala aynı yanlışa düşüyorsun başörtüsü %1.5 un sorunudur ortamı germeye gerek yok diyen partiye neden hala oy veriyorsun senin abdullah gül abinin icraatlarından da haberin yok tabi sen tek gözle bakıyorsun olaya medya herşeyi akp lehine gösteriyor medya kimin elinde abd uşaklarının abd kim senin başbakanının müttefiği ırak afganistan filistin lübnan da ölen insanların müslümanların katili bu veballeri omuzlamak inadında buluuyorsan seni tutan yok buyur ben bir tazvsiyede bulundum anlayana
    Cevapla
  • alicetin 16 yıl önce Şikayet Et
    akp. ali özdemirin sözlerine katılıyorum istilarsa tek başına gelsinler sene ne olacak bende akp ye vermedim. ama bu sefer inadına akp........
    Cevapla
  • suleyman d 16 yıl önce Şikayet Et
    Akp\'ye birkaç slogan önerisi de benden. Birkaç slogan Akp yi iktidara getirenlere “%100 yabancı sermayeli Borsa” “Bop a deniz getireceğiz” “İslamsız İstanbul” “Açılsın Kilise yıkılsın Kuran kursu” bir de vatandaşa: “Ulan, Akp den aşa Kasımpaşa” puhaha
    Cevapla
  • Ali Özdemir 16 yıl önce Şikayet Et
    samet kardeşim benim. samet kardeşim ben o acıyı gördüm ki bir merkavakcı kardeşim bir abdullah gül abim birde ben sana şunu anlatayım uzman cavuş sevdigim bir abim vardı ilcenin birinde lojmanda kalıyordu bir gün akşam evine gezmeye gittim karakol komutanı görmüş bizi ertesi gün birtane emir cıkarmış birdaha türbanlı insanlar askeriyenin lojmanlarına giremez diye sence bunu arkadaşım yüzüme çokmu kolay soledi dersin sonuç şimdi bir birimizi çok sevdigimiz biriyle telde bile görüşmüyoruz adamın ekmegiyle ugraşmayalım
    Cevapla
  • fatih şeker 16 yıl önce Şikayet Et
    chp diyomuşki. CHP iktidarında; halkı ezdirmeyeceğiz, ülkeyi soydurmayacağız, devleti böldürmeyeceğiz” olacak: diyor olurmu olur ben bu chp den herşeyi beklerim. çünkü zoruna gidiyor baykalın benden başka nasıl birileri bunları yapar diye. yani biz yapacaz tüm bunları yani milleti biz ezecez vatanı biz bölecez devleti zaten soyuyorduk daha fazla soyacaz diyor sanki. hoş devletin kasası biraz para gördü baktı hazine dolu hale geldi ya gözünü oraya dikti. rüyasındada olsa iktidara belki gelir cehaşpe........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!