Sarıgül: Partiden açıklama bekliyoruz

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, genel seçimlerde AKP'ye karşı büyük oranda güç kaybeden CHP'nin içinde bulunduğu durumun üzüntü verici olduğunu söyledi.

Sarıgül: Partiden açıklama bekliyoruz
Sarıgül: Partiden açıklama bekliyoruz
GİRİŞ 23.07.2007 13:26 GÜNCELLEME 23.07.2007 13:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış
Sarıgül, 'Şu anda partimizin yetkili kurumlarından gerekli açıklamaları bekliyoruz. Sanıyorum ki, partimizin yetkili kurumları halkın kararına saygı gösterecek ve de gereğini yapacaklardır' dedi.


'HERYERDEN ÜZÜNTÜ VE AĞLAMA TELEFONLARI ALIYORUZ'


Sarıgül, dünkü seçim yenilgisinden sonra Şişli Belediyesi önünde toplanan ve 'Baykal İstifa, Sarıgül Göreve' sloganı atan bir grup partiliye hitap etti. 'Bugün burada değil, CHP Genel Merkezi'nde iktidarı teslim almak üzere toplanmalıydık' diyen Sarıgül, yıllardan beri çeşitli kademelerinde çalıştığı CHP'nin içinde bulunduğu durumun üzüntü verici olduğunu ifade etti. Sarıgül, 'Dün geceden beri Türkiye'nin ve dünyanın her noktasından üzüntü telefonlarını, ağlama telefonlarını ne yazık ki büyük bir üzüntü ile almaktayız. CHP'yi yönetenlerin halktan ve haktan uzaklaşması sonucunda bu sonuç ne yazık ki tecelli etmiştir' diye konuştu.

'CHP'LİLERİ SAKİN VE SAĞDUYULU OLMAYA ÇAĞIRIYORUM'

Tek sevincinin, seçimlerin Türk demokrasisine yakışan olgunluk içerisinde gerçekleşmesi olduğunu vurgulayan Sarıgül, seçimlerde görev yapan bütün seçim kurullarına ve emniyet mensuplarına teşekkür etti. Konuşması sırasında 'Halkçı Sarıgül', 'Baykal İstifa, Sarıgül Göreve' sloganları atan kalabalığa seslenen Sarıgül, 'Sizi anlıyorum ama sizleri sakin olmaya, sağduyulu davranmaya, CHP'liler gibi hareket etmeye davet ediyorum. Sizlerden ricam, sakin, soğukkanlı, sağduyulu olun. CHP'li olmanın onurunu, erdemini, gururunu doya doya yaşayın' dedi.

'SOSYAL DEMOKRATLAR SAHİPSİZ DEĞİLDİR'

Sarıgül, şu anda CHP'nin yetkili kurumlarından seçim sonuçlarına ve ilişkin gerekli açıklamarı beklediklerini ifade ederek, 'Sanıyorum ki, partimizin yetkili kurumları halkın kararına saygı gösterecek ve de gereğini yapacaklardır. Biz de arkadaşlarımızla birlikte durumu değerlendiriyoruz' dedi. CHP Genel Merkezi'nin kararının ardından yapacakları değerlendirme sonucunda, önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklayan Sarıgül, şunları söyledi:

'Artık her sorunu demokratik kurallarla çözmeliyiz. Çare demokraside aranacaktır. Bütün ulusumuza, bütün sosyal demokratlara, bütün çağdaşlara sesleniyorum, bayrağımızdan, toprağımızdan ayrılmayan, inançlarımıza saygı gösteren, dil-din-ırk-mezhep farkı gözetmeyen bütün yurttaşlarımıza sesleniyorum: Ulusal birlikten ayrılmayın, çağdaş demokrasiden asla taviz vermeyin. Sosyal demokratlar sahipsiz değildir. Türkiye sahipsiz değildir.'

Sarıgül'ün konuşmasının ardından bir süre 'İnadına CHP, İnadına Sarıgül' sloganları atan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

YORUMLAR 4
  • mustafa hanilci 16 yıl önce Şikayet Et
    işte başkan bu. saygıdeğer chp li arkadaşlarım ben bir akp liyim sizin adınıza gerçekden çok üzüldüm deniz baykal başınızda olduğu sürece siz dahada çökersiniz ben bir akp li olarak sayın mustafa SARIGÜL abimizi gerçekden çok seviyorum benim bu yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın ama allah rızası için bu değerli büğümüzü bir şekilde getirin chp nin başına ki millet bir başkan görsün sola kan gelsin saygılarımı sunuyorum
    Cevapla
  • hakkı haklı 16 yıl önce Şikayet Et
    birde sarıgül olsun. Ya acıdım şu chp nin haline .mustafa Sarıgül geçsin chp nin başına diğer seçimde chp ye verecem oyumu söz.Bayram şekeri gibi. Sevinirler çocuklar gibi. bende sevap kazanırım..............
    Cevapla
  • pelin eryigit 16 yıl önce Şikayet Et
    AMAN BAYKAL DURMA SENDE YOLA DEVAM ET. Allaha sayın baykala saglıklı sıhhatli ve yine CHP nin basında uzun omurler diliyorum.İnsallah bi 25 sene daha orda kalırsın sayın baykal:))Gemiyi en son kaptan terketsin:)
    Cevapla
  • eskişehir 16 yıl önce Şikayet Et
    Geçenlerde ABD den olurunu almıştı! . Şimdi de zamanı geldi gibi görünüyor. Bence Sarıgül de Baykal kadar yıkıcı biri (kongreyi hatırlarsınız) daha yapıcı ve gerçekten MİLLİYETÇİ biri başa getirilmelidir. Umarım CHP aklı selim bir lider seçer.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle